Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Organlarla hakkındaki güzel Bilmeceler

Organlarla hakkındaki güzel Bilmeceler

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Organlarla İlgili Bilmece

Organlarla İle İlgili Bilmeceler

Biz biz idik otuz iki kız idik Diş

Yarım kasık Duvara yapısık kulak

Minicik bakkal Dünyayı yutar ağız

İki kapağı açarım,Lokmaları atarım,Çiğner çiğner yutarım Ağız

Altı mermer, üstü misket,İçinde bülbül öter ağız

iki damım var Bir direği var burun

hiç durmaksızın çalışır,Durursa ortalık karışır Kalp

Karnı şişik, Kafaya yapışık Burun

Kırmızı ağaç üzerinde Ak güvercin asılı Diş

iki kutup Bir evi tutar bacaklar

Astı yolu kaçtı yola iki kardes düstü yola Biri gider biri kazanç (ayaklar)

Ben giderim o gider, göğsümde tık tık eder KALP

Benim iki pencerem var,Etrafı etten duvar,Hergün erkenden açarım,Gece olunca kaparım gözler *

Similar threads

*Her seyi görür kendisini göremez ( göz ) *iki kardes uğrasır birbirini göremez( göz ) *Benim iki pencerem var, Etrafı etten duvar, *Altı mermer üstü mermer ortada gelin oynar ( dil ) *Hergün erkenden açarım, Gece olunca kaparım ( göz ) *Astı yolu kaçtı yola iki kardes düstü yola Biri gider...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Organlarla İlgili Bilmece Organlarla İle İlgili Bilmeceler Biz biz idik otuz iki kız idik Diş Yarım kasık Duvara yapısık kulak Kucucuk bakkal Dunyayı yutar ağız İki kapağı acarım,Lokmaları atarım,Ciğner ciğner yutarım Ağız Altı mermer, ustu mermer,İcinde bulbul oter...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
*Her seyi gorur kendisini goremez ( goz ) *iki kardes uğrasır birbirini goremez( goz ) *Benim iki pencerem var, Etrafı etten duvar, *Altı mermer ustu mermer ortada gelin oynar ( dil ) *Hergun erkenden acarım, Gece olunca kaparım ( goz ) *Astı yolu kactı yola iki kardes dustu yola Biri gider...
Cevaplar
0
Görüntüleme
167
Organlar hakkında bilmeeler Organlar ile ilgili bilmeceler Bir kutum var içi batmış inci (DİŞLERAĞIZ) Her yeri görür,fakat kendini göremez (GÖZ) Tekrar Tekrar kurmadan işler (YÜREK) Uzun uç,beli kırık (KAŞ) altı mermer üstü bilye içinde bir bülbül öter Yanıt ; agız kökü yukarı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
190
Duyu organları ile ilgili tekerlemeler bilmeceler göz ile görülmez el ile tutulmaz ondan uzakta duranlar saglamdır hasta olmaz her yeri görür kendini görmez iki pencerem var etrafı etten duvar sabahları acarım geceleri kapatırım Sana onlarla bakar, Her şeyi onlarla görürüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
184
858,475Konular
981,238Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt