Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Organlarla hakkındaki guzel Bilmeceler

Organlarla hakkındaki guzel Bilmeceler
0
102

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Organlarla İlgili Bilmece

Organlarla İle İlgili Bilmeceler

Biz biz idik otuz iki kız idik Diş

Yarım kasık Duvara yapısık kulak

Kucucuk bakkal Dunyayı yutar ağız

İki kapağı acarım,Lokmaları atarım,Ciğner ciğner yutarım Ağız

Altı mermer, ustu mermer,İcinde bulbul oter ağız

iki damım var Bir direği var burun

Hic durmadan calışır,Durursa ortalık karışır Kalp

Karnı şişik, Kafaya yapışık Burun

Kırmızı ağac ustunde Ak guvercin asılı Diş

iki direk Bir evi tutar bacaklar

Astı yolu kactı yola iki kardes dustu yola Biri gider biri gelir (ayaklar)

Ben giderim o gider, goğsumde tık tık eder KALP

Benim iki pencerem var,Etrafı etten duvar,Hergun erkenden acarım,Gece olunca kaparım gozler

Similar threads

*Her seyi gorur kendisini goremez ( goz ) *iki kardes uğrasır birbirini goremez( goz ) *Benim iki pencerem var, Etrafı etten duvar, *Altı mermer ustu mermer ortada gelin oynar ( dil ) *Hergun erkenden acarım, Gece olunca kaparım ( goz ) *Astı yolu kactı yola iki kardes dustu yola Biri gider...
Cevaplar
0
Görüntüleme
166
Organlarla İlgili Bilmece Organlarla İle İlgili Bilmeceler Biz biz idik otuz iki kız idik Diş Yarım kasık Duvara yapısık kulak Minicik bakkal Dünyayı yutar ağız İki kapağı açarım,Lokmaları atarım,Çiğner çiğner yutarım Ağız Altı mermer, üstü misket,İçinde bülbül öter ağız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
*Her seyi görür kendisini göremez ( göz ) *iki kardes uğrasır birbirini göremez( göz ) *Benim iki pencerem var, Etrafı etten duvar, *Altı mermer üstü mermer ortada gelin oynar ( dil ) *Hergün erkenden açarım, Gece olunca kaparım ( göz ) *Astı yolu kaçtı yola iki kardes düstü yola Biri gider...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Organlar hakkında bilmeeler Organlar ile ilgili bilmeceler Bir kutum var ici dolu inci (DİŞLERAĞIZ) Her yeri gorur,ama kendini goremez (GOZ) Durmadan kurmadan işler (KALP) Uzun sırık,beli kırık (KAŞ) altı mermer ustu mermer icinde bir bulbul oter Cevap ; agız koku yukarı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
Organlar hakkında bilmeeler Organlar ile ilgili bilmeceler Bir kutum var içi batmış inci (DİŞLERAĞIZ) Her yeri görür,fakat kendini göremez (GÖZ) Tekrar Tekrar kurmadan işler (YÜREK) Uzun uç,beli kırık (KAŞ) altı mermer üstü bilye içinde bir bülbül öter Yanıt ; agız kökü yukarı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
190
858,475Konular
981,234Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt