Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Organlarla ilgili Bilmeceler

Organlarla ilgili Bilmeceler
0
123

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Organlar hakkında bilmeeler
Organlar ile ilgili bilmeceler

Bir kutum var ici dolu inci (DİŞLERAĞIZ)
Her yeri gorur,ama kendini goremez (GOZ)
Durmadan kurmadan işler (KALP)
Uzun sırık,beli kırık (KAŞ)
altı mermer
ustu mermer
icinde bir bulbul oter
Cevap ; agız

koku yukarı
dalları aşağı
Cevap : saclar

iki pencerem var
etrafı etten duvar
sabahları acarım
geceleri kapatırım
Cevap : goz

karnı şişik
kafası yapışık

Cevap : burun

uzun sırık,
beli kırık
Cevap : kaş

yedi delikli tokmak,
bilmiyorsan aynaya bak
Cevap : baş

carşıdan alınmaz
mendile konulmaz
bundan tatlı şey olmaz

Cevap : uyku

ben giderim o gider
kah benden once
kah arkamdan emekler

Cevap : golge

dort koşelidir beş degil,
başı sudan hoş degil

Cevap : sabun

etten kantar
altın tartar
Cevap : kulak

kırmızı ağac ustunde ,
ak guvercin dizili
Cevap : diş

ben giderim o gider
icimde tıktık eder
Cevap : kalp

Similar threads

Organlar hakkında bilmeeler Organlar ile ilgili bilmeceler Bir kutum var içi batmış inci (DİŞLERAĞIZ) Her yeri görür,fakat kendini göremez (GÖZ) Tekrar Tekrar kurmadan işler (YÜREK) Uzun uç,beli kırık (KAŞ) altı mermer üstü bilye içinde bir bülbül öter Yanıt ; agız kökü yukarı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
197
Duyu organları ile ilgili tekerlemeler bilmeceler goz ile gorulmez el ile tutulmaz ondan uzak duranlar saglamdır hasta olmaz her yeri gorur kendini gormez iki pencerem var etrafı etten duvar sabahları acarım geceleri kapatırım Sana onlarla bakar, Her şeyi onlarla gorurum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
297
Organlarla İlgili Bilmece Organlarla İle İlgili Bilmeceler Biz biz idik otuz iki kız idik Diş Yarım kasık Duvara yapısık kulak Kucucuk bakkal Dunyayı yutar ağız İki kapağı acarım,Lokmaları atarım,Ciğner ciğner yutarım Ağız Altı mermer, ustu mermer,İcinde bulbul oter...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Duyu organları ile ilgili tekerlemeler bilmeceler göz ile görülmez el ile tutulmaz ondan uzakta duranlar saglamdır hasta olmaz her yeri görür kendini görmez iki pencerem var etrafı etten duvar sabahları acarım geceleri kapatırım Sana onlarla bakar, Her şeyi onlarla görürüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
193
Gozle İlgili Bilmece Gozle İle İlgili Bilmeceler Kimi yeşil kimi ela Olmayanın hali ne ola Goz Her yeri gorur, kendisini goremez Goz Benim iki pencerem var Etrafı etten duvar Her gun erkenden acarım Gece olunca kaparım Gozler Bir kucucuk mil taşı, dolanır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
858,497Konular
982,558Mesajlar
30,299Kullanıcılar
OxCatSon üye
Üst Alt