Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Organlarla ilgili Bilmeceler

Organlarla ilgili Bilmeceler
0
190

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Organlar hakkında bilmeeler
Organlar ile ilgili bilmeceler

Bir kutum var içi batmış inci (DİŞLERAĞIZ)
Her yeri görür,fakat kendini göremez (GÖZ)
Tekrar Tekrar kurmadan işler (YÜREK)
Uzun uç,beli kırık (KAŞ)
altı mermer
üstü bilye
içinde bir bülbül öter
Yanıt ; agız

kökü yukarı
dalları aşağı
Cevap : saclar

iki pencerem var
etrafı etten duvar
sabahları acarım
geceleri kapatırım
Yanıt : göz

karnı şişik
kafası yapış yapış

Cevap : burun

uzun gönder,
beli kırık
Cevap : kaş

yedi delinmiş tokmak,
bilmiyorsan aynaya bak
Yanıt : baş

çarşıdan alınmaz
mendile konulmaz
bundan tatlı şey olmaz

Yanıt : uyku

ben giderim o gider
kah benden önce
kah arkamdan emekler

Yanıt : gölge

dört köşelidir beş degil,
başı sudan hoş degil

Yanıt : sabun

etten kantar
altın tartar
Cevap : kulak

kırmızı ağaç üzerinde ,
ak güvercin sıralı
Cevap : diş

ben giderim o gider
içimde tıktık eder
Yanıt : kalp *

Similar threads

Duyu organları ile ilgili tekerlemeler bilmeceler göz ile görülmez el ile tutulmaz ondan uzakta duranlar saglamdır hasta olmaz her yeri görür kendini görmez iki pencerem var etrafı etten duvar sabahları acarım geceleri kapatırım Sana onlarla bakar, Her şeyi onlarla görürüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
184
Organlar hakkında bilmeeler Organlar ile ilgili bilmeceler Bir kutum var ici dolu inci (DİŞLERAĞIZ) Her yeri gorur,ama kendini goremez (GOZ) Durmadan kurmadan işler (KALP) Uzun sırık,beli kırık (KAŞ) altı mermer ustu mermer icinde bir bulbul oter Cevap ; agız koku yukarı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
Organlarla İlgili Bilmece Organlarla İle İlgili Bilmeceler Biz biz idik otuz iki kız idik Diş Yarım kasık Duvara yapısık kulak Minicik bakkal Dünyayı yutar ağız İki kapağı açarım,Lokmaları atarım,Çiğner çiğner yutarım Ağız Altı mermer, üstü misket,İçinde bülbül öter ağız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Duyu organları ile ilgili tekerlemeler bilmeceler goz ile gorulmez el ile tutulmaz ondan uzak duranlar saglamdır hasta olmaz her yeri gorur kendini gormez iki pencerem var etrafı etten duvar sabahları acarım geceleri kapatırım Sana onlarla bakar, Her şeyi onlarla gorurum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
280
Gözle ilgili bilmeceler göz bilmeceleri iki pencerem var etrafı etten duvar sabahları acarım geceleri kapatırım(göz) her yeri görür kendini görmez(göz) Benim iki pencerem var, Gündüz açar, gece kaparım (Gözler) *
Cevaplar
0
Görüntüleme
140
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt