Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Orgude takma kol nasıl yapılır?

Orgude takma kol nasıl yapılır?
0
155

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Bugunden itibaren her gun sizlere farklı bir orgu tekniği ve ceşidi hakkında bilgi vermeye calışacağım Orguye yeni başladığım icin ben oğrendikce sizlere de anlatacağım

Ozellikle bayan ve cocuk orgulerinde o kadar cok model ve ceşit varmış ki araştırmaya başlayınca yok artık dedim kendi kendime

İlk olarak orgude takma kol nasıl yapılır? diyerek ilk tekniği anlatmaya başlayayım

Orgude standart olarak en cok kullanılan kol modelidir Bilekten kol borduru orulup belli aralıklarla orgunun iki kenarından ilmeklerin arttırılması ve koltuk altından itibaren ilmeklerin kol yuvarlaklığı verilmesi icin kapatılması ile oluşan bir uygulamadır Diğer kol ceşitlerinden daha cok kullanışlı olması
bakımından cok tercih edilir
imagesorgudetakmakolnasilyapilir5ae91b1e33d74
* Kol oyuntusu yaparken bedende uygulanan kol oyuntusu olculeri dikkate alınarak uygulama yapılmalıdır Yani orgunun on ve arka bedenini orerken kol oyuntusunu 3+2+1 olarak yapmışsanız kolu orerkenki kol oyuntusunu da aynı olculerde yani 3+2+1 olarak vermeniz gerekir

İpin ve şişin kalınlığına gore ilmek ve sıra sayısı değişir Onemli olan ilmek sayısını orantılı olarak eksilterek kola uygun şekli vermektir Kola uygun şekli verebilmek icin kesimlerde değişiklik yapılabilir
imagesorgudetakmakolnasilyapilir5ae91b1fdf593 imagesorgudetakmakolnasilyapilir5ae91b21506bd