Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Örgülü Ekmek (Garanti)

Örgülü Ekmek (Garanti)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Örgülü Ekmek (Garanti) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;

*250 ml süt ( 1 su bardağından biraz fazla süt)
*75 gram tereyağı (yumuşak) (paketin dışındaki gram ölçülerinden ayarlayabilirsiniz)
*55 gram şeker *(4 yemek kaşığı, 14 su bardağı)
*7 gram kuru maya (1 tatlı kaşığı)
*500 gram un (3 buçuk su bardağı)
*1 yumurta
*1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

*1 yumurta
*2 tutam toz şeker
*1 tutam tuz

İsteğe göre:

*Kayısı reçeli

Örgülü Ekmek (Garanti) Tarifi Yapılışı İlk olarak bu tarifin garanti oldugunu soylemek istiyorum, tarifi çok iyi bir yerden aldim, ve gram olculerini herkesin anlayacagi dilden yanlarina cevirdim, bu sabah denedim kahvaltida yedik, inanilmaz hafif ve lezzeti bir ekmek oldu Tarife geciyorum İlk olarak sutu tencereye alin İsitin Ama çok isinmasin ilik olsun İcine tereyağını ekleyin ve devamli karıştırıp eritin, şekeri ve toz mayayı da ekleyin, sutu çok isitmamaya dikkat etmeyi unutmayin Resim2 de görebileceginiz gibi mayayı şekeri tereyağını eritin, icerisinde hic gorunmesin Sonra genis bir kaba unu alin Ortasını açıp bir çay kaşığı tuzu ve 1 yumurtayı koyun Sut karışımıni da yavasca ekleyin, bir eliniz de hamurda olsun, elinizle elastik bir hamur elde edene kadar yogurun Baktiniz un az geldi yarım bardak kadar daha koyabilirsiniz ama temkinli koymaya calisin Hamuru hafifce unlanmis yuzeye aktarin, ve yoğurmaya devam edin 15 dakika kadar guzelce yogurduktan sonra üzerini resim4 deki gibi havluyla ortup ilik bir yerde dinlendirin 2 katına çıkana kadar 1 saat kadar dinlendirin Sonra hamuru alıp resim5 deki gibi rulo yapin, hamur fırın tepsisine capraz sekilde koyabileceginiz kadar uzun olmali, elinizle resimdeki gibi duzlestirin, simdi resim6 daki gibi hamuru başlangiçini kesmeden 3 esit parcaya kesin Ve dikkatlice ormeye baslayin Firin tepsisine caprazlamasina koyun ve tekrar havlu ortup 45 dakika kadar daha dinlendirin Daha sonra küçük bir kasede 1 yumurta, 2 tutam şeker ve 1 tutam tuzu karıştırın, ve hamurun üzerine fircayla sürün Onceden ısıtılmış 200 derecede 3035 dakika pişirin Firinin ortasına degil de bir asagisina yerlestirin Firindan alinca üzerine kayisi receli sürmek isterseniz, bir miktar receli bir tavaya alin, üzerine çok az su ekleyip karıştırın, jole kıvamı alinca bu karışımı fircayla ekmegin üzerine surebilirsiniz, çok daha parlak ve guzel bir gorunum elde ediceksiniz Baya zahmetli ama yerken tum hepsine degicek Afiyet olsun

858,497Konular
981,955Mesajlar
29,954Kullanıcılar
umutkya2941Son üye
Üst Alt