Örgülü tatlı(4 karakter) MALZEMELER 1 Su Bardağı Akışkan Yağ 1 Su Bardağı Erimiş Margarin 1 Su Bardağı Ilık Su (ya da portakal suyu) 1 Paket Kabartma Tozu Alabildiğince Un 1 Çay Bardaği Findık (ceviz de kullanılabilir), dövülmeden Şerbeti için: 5 Su Bardağı Şeker 5 Su Bardağı Su, 14 Limon HAZIRLANIŞI Hamur yoğurma kabına yağ ve suyu (veya portakal suyunu) alalım Unu eleyerek ek edelim Kabartma tozunu da katarak yoğurmaya başlayalım Poğaça hamuru kıvamına gelene dek un ek edelim Hamurumuz ne fazla katı ne de yağını kusacak dek yumuşak olsun Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartalım Elimizle önce yuvarlayıp sonra yassıltarak elips bir şekil verelim Ortasına findığı elimizle bölerek bir sıra halinde dizelim Fındığın kenarlarında kalan hamurun her iki tarafına da bıçak ile 3 indirilmiş yapalım Meydana gelen müşterek kanatları birbirinin üstüne çapraz şekilde getirerek cevizlerin üzerinde birleştirelim Bütün ortak kenarları birleştirerek tatlımızın örgülü bir şekil almasını sağlayalım Fırın tepsisine tatlılarımızı dizelim 200 derece fırında altlı üstlü kızarana dek pişirelim Fırından aldığımızda önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine gezdirelim Şerbetini emdiğinde servis tabağına dizelim Anekdot: Bu tatlıyı, ikram edilmeden bir ya da yarım gün önce yapılırsa daha hoş olur Bu Nedenle şurubunu en ince ayrıntısına kadar çeker id