Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesi'ne 6 yeni eser

Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesi'ne 6 yeni eser
0
123

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69

Kitabın 33, 61, 62, 75, 76 ve 77. kısımlarını tabir eden yeni eserler, 5 aylık çalışmanın sonunda tamamlandı. Pamuk, müzenin açılışının 10. yılı münasebetiyle hazırlanan yapıtlara ait düzenlenen toplantıda, Masumiyet Müzesi'nin birebir isimli romanıyla ilgili olduğunu belirterek, "Müzede, romandaki kahramanların kullandığı eşyalar, fotoğraflar, hayaller ya da onların havasını gösteren şeyler sergileniyor" dedi.

AA'da yer alan habere nazaran; müzeyi kurmaya, 17-18 yıl evvel şimdi romanı yazarken karar verdiğini lisana getiren Pamuk, kitaptaki her kısma özel bir eser hazırlandığına işaret etti.

kaza_8022.jpg

"Bununla övünüyorum"

Pamuk, müzenin, sonrasında kurulan Masumiyet Vakfına bağlandığını anlatarak, "Müzemiz bilet fiyatlarıyla ayakta duruyor. Hatta kar ediyor. Bu karı cebime atmıyorum. Bu yıl olduğu üzere müzeyle, sanatsal işlerle ilgili yeni kutular yapıyoruz. Kutuların replikalarını yapıyoruz. Vakfımız kar ediyor. Masumiyet Müzesi açılana kadar cebimden para verdim fakat açıldıktan sonra hiç para koymadım. Bununla da övünüyorum" sözlerini kullandı.

kaza_4924.jpg

Müzeyi 10 yılda 285 bin kişi ziyaret etti

Müzeyi 10 yılda 285 bin kişinin ziyaret ettiğini bildiren Pamuk, ziyaretçilerin yaklaşık yarısının yabancı olduğunu belirtti.

Kitaptaki fiyatsız biletin 36 bin kişi tarafından kullanıldığını lisana getiren Pamuk, en sevdiği kitabının Masumiyet Müzesi olmadığını da söyledi.

kaza_9148.jpg

kaza_5443.jpg

"Pek çok ünlü geldi"

Müze açıldığından bu yana geçen 10 yılda dünyada da tanındığını anlatan Pamuk, "Pek çok ünlü geldi. 2014'te Avrupa Yılın Müzesi oldu. Bizden sonra Amsterdam'daki Rijks Müzesi birebir mükafatı aldı. Bizden önce Louvre Müzesi yaptığı renovasyondan ötürü ödül aldı. İkisi ortasında ödül aldık. Çok onur duyduk. Umberto Eco'dan Nobel Mükafatı almış Mo Yan'a kadar pek çok kişi geldi. Önümüzdeki 10 gün içinde bizden randevu aldı, dünyanın en ünlü sanatkarlarından Jeff Koons gelecek. Entelektüel dünyadan müzemize büyük bir ilgi var."

Müzede yer alan eşyaların bulunduğu camekanlı kutulardan 40'ının replikasının yapıldığını belirten Pamuk, bunların Çin'de 5 yıl, 5 kent ve 5 müze gezdikten sonra buradaki müzelerden birinde daimi kalacağını bildirdi.