Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Orhan Veli'nin sır gibi saklanan şiiri "ÖLÜMÜM"

Orhan Veli'nin sır gibi saklanan şiiri "ÖLÜMÜM"
0
59

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Orhan Veli'nin giz gibi saklanan şiiri ÖLÜMÜM orhan veli ölümüm şiiri,orhan velinin yayınlanmayan şiiri ölümüm,orhan velinin yasaklanmış şiiri ölümüm 47501 47501 orhanvelininsirgibisaklanansiiriolumum5c55516555ce2orhanvelininsirgibisaklanansiiriolumum5c55516555ce2 268 188 indir4jpg47501 Orhan Veli'nin sır gibi saklanan şiiri ÖLÜMÜM indir4jpg47501 Orhan Veli'nin sır gibi saklanan şiiri ÖLÜMÜM ÖLÜMÜM O sabah alnımda iki ter damlası konuşacak Bezginlik olarak öldüğüme dair Benim Yeni Sabah'ı bir başkasına verecek gazeteci Yusuf İskele kahvesinde çayım soğuyacak Ilk vapur yolcuları arasında olmadığımın farkında olan bile olmıyacaklar Lâz müezzin hakkımda salâ verecek İmam bildiğini okuyacak Bozuk ahenk makamından Hiç Çamlıca kuşbaşı kar yağarken ölünür mü diyen Yarıdan fazlası abdestsiz cemaatim olacak Ve tümü de İyi biliriz diye yalan söyliyecekler Ertesi sabahleyin Cumhuriyet'te sülâlem sayılacak Müessif bir irtihal denmiyecek Ve nihayet Başı abes hayatım gibi Başı anlamsız mezarım da taşsız kalacak Bu şiir Orhan Veli Kanık'ın ölümünden sekiz yıl sonradan, sanat gazetesi Köprü'nün, 1 Aralık 1958 tarihli beşinci sayısının ikinci sayfasında, Tarık Erman'ın, Ölenler – Kalanlarbaşlıklı yazısının çerçevesi içinde, Orhan Veli'nin ölüm yıldönümü dolayısiyle şimdiye kadar hiçbir yerde yayımlanmamış bir şiirini sunuyoruzbaşlığıyla çıkmış Laf konusu şiir, Orhan Veli'nin Inşa Kredi Yayınları'nca yayımlanan Tüm Şiirleri'nin (Ocak, 2019, 35 Basım) yayına hazırlanış düzeni içinde, Kitaplarına Girmeyen Son Şiirleribaşlığı aşağıda toplanan şiirleri içinde de yok  

858,470Konular
981,201Mesajlar
29,543Kullanıcılar
samuray72Son üye
Üst Alt