iltasyazilim
FD Üye
Orijinal Frappe Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 tatlı kaşığı granül kahve (jacobs monarch kullandım)
*Arzu ettiğiniz kadar toz şeker (Ben 1 tatlı kaşığı kullandım )
*45 tatlı kaşığı su
*1 bardaktan biraz eksik soğuk süt
*Dondurma (opsiyonel)
Orijinal Frappe Tarifi Yapılışı Yunanistanda ünlenen, Selanik asıllı frappeyi artık evinizde de yapabilirsiniz 1 bardak için tarifi veriyorum kişi sayısına göre malzemeyi katlarsınız
Öncelikle bir kavanoza granül kahvenizi, suyu ve şekeri ekleyin Kapağını kapatıp 3040 saniye köpürene dek çalkalayın
Bardağa iki küp buzu koyun ve üzerine köpürttüğünüz kahveyi dökün
Ardından bardağın kenarından yavaş yavaş soğuk sütü ekleyin Bu kadar basit Dilerseniz üzerine dondurma koyabilirsiniz Ben çoğu zaman evdeki (34 kaşık kadar ) oreolu dondurmayı kahve ile birlikte çırpıp köpürtüp ekliyorum, bu kez dondurmasız yaptım Her iki türlü de güzel oluyor
Not: Bardağın içindeki çikolata sızıntılarını tarife hiç başlamadan çikolata sosu ile yaptım, sunum amaçlıydı dilerseniz siz de yapabilirsiniz
Afiyet olsun
*1, 5 tatlı kaşığı granül kahve (jacobs monarch kullandım)
*Arzu ettiğiniz kadar toz şeker (Ben 1 tatlı kaşığı kullandım )
*45 tatlı kaşığı su
*1 bardaktan biraz eksik soğuk süt
*Dondurma (opsiyonel)
Orijinal Frappe Tarifi Yapılışı Yunanistanda ünlenen, Selanik asıllı frappeyi artık evinizde de yapabilirsiniz 1 bardak için tarifi veriyorum kişi sayısına göre malzemeyi katlarsınız
Öncelikle bir kavanoza granül kahvenizi, suyu ve şekeri ekleyin Kapağını kapatıp 3040 saniye köpürene dek çalkalayın
Bardağa iki küp buzu koyun ve üzerine köpürttüğünüz kahveyi dökün
Ardından bardağın kenarından yavaş yavaş soğuk sütü ekleyin Bu kadar basit Dilerseniz üzerine dondurma koyabilirsiniz Ben çoğu zaman evdeki (34 kaşık kadar ) oreolu dondurmayı kahve ile birlikte çırpıp köpürtüp ekliyorum, bu kez dondurmasız yaptım Her iki türlü de güzel oluyor
Not: Bardağın içindeki çikolata sızıntılarını tarife hiç başlamadan çikolata sosu ile yaptım, sunum amaçlıydı dilerseniz siz de yapabilirsiniz
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.