iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
(4 Kişilik)Süre: 30 dak
1 Porsiyon 250 Kalori*
250 gr soya fasulyesi* 4 taze soğan, doğranmış* 1 kereviz sapı, ince dilimlenmiş* 1 dolmalık kırmızı biber, ince doğranmış* 100 gr karides, haşlanıp ayıklanmış* 125 gr pavurya eti, süzülmüş* 6 marul yaprağı* Taze soğan,süslemek içinSos:* 50 gr yoğurt* 6 yemek kaşığı mayonez* 1 limonun kabuğu, rendelenmiş* 1 yemek kaşığı limon suyu* 1 çay kaşığı zencefil, isteğe bağlı* Tuz ve karabiber
Oriyental Deniz Ürünleri Salatası tarifi1 – Soya fasulyesi,taze soğan,kereviz ve dolmalık kırmızı biberi bir kasede karıştırınSosu hazırlayın: Yoğurt ve mayonezi bir kaseye koyup,limon kabuğunu, suyunu ve dilerseniz zencefili ekleyerek karıştırınTuz ve biberle tatlandırın2 – Sosu daha önce hazırladığınız karışıma döküp iyice karıştırınSonra karides ve pavurya etlerini ekleyip,şeffaf filmle kaplayın1530 dakika buzdolabında soğutun3 – Marulları bir tabağa yerleştirip üstlerine salatayı koyunTaze soğanla süsleyip servis yapın
SERVİS ÖNERiLERi:Çin mutfağından alınmış bu yemeği zengin bir menünün başlangıç yemeği olarak sunabilirsiniz Ancak tercihen menüde yine sebzeli bir et yemeği ana yemek olarak yer almalıdırEKONOMİ:Karides ve pavurya yerine 200 gr konserve mısır veya 200 gr konserve ton balığını kullanabilirsiniz
(4 Kişilik)Süre: 30 dak
1 Porsiyon 250 Kalori*
250 gr soya fasulyesi* 4 taze soğan, doğranmış* 1 kereviz sapı, ince dilimlenmiş* 1 dolmalık kırmızı biber, ince doğranmış* 100 gr karides, haşlanıp ayıklanmış* 125 gr pavurya eti, süzülmüş* 6 marul yaprağı* Taze soğan,süslemek içinSos:* 50 gr yoğurt* 6 yemek kaşığı mayonez* 1 limonun kabuğu, rendelenmiş* 1 yemek kaşığı limon suyu* 1 çay kaşığı zencefil, isteğe bağlı* Tuz ve karabiber
Oriyental Deniz Ürünleri Salatası tarifi1 – Soya fasulyesi,taze soğan,kereviz ve dolmalık kırmızı biberi bir kasede karıştırınSosu hazırlayın: Yoğurt ve mayonezi bir kaseye koyup,limon kabuğunu, suyunu ve dilerseniz zencefili ekleyerek karıştırınTuz ve biberle tatlandırın2 – Sosu daha önce hazırladığınız karışıma döküp iyice karıştırınSonra karides ve pavurya etlerini ekleyip,şeffaf filmle kaplayın1530 dakika buzdolabında soğutun3 – Marulları bir tabağa yerleştirip üstlerine salatayı koyunTaze soğanla süsleyip servis yapın
SERVİS ÖNERiLERi:Çin mutfağından alınmış bu yemeği zengin bir menünün başlangıç yemeği olarak sunabilirsiniz Ancak tercihen menüde yine sebzeli bir et yemeği ana yemek olarak yer almalıdırEKONOMİ:Karides ve pavurya yerine 200 gr konserve mısır veya 200 gr konserve ton balığını kullanabilirsiniz