Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Orjinal Arnavut böreği nasıl yapılır?

Orjinal Arnavut böreği nasıl yapılır?
0
143

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
pratik_arnavut_boregi_nasil_yapilir_1554365184_2838.png

Balkan sofralarının en sevilen böreklerinden olan Arnavut böreği, son yıllarda ülkemizde de sık sık pişiriliyor. Mutfakların zahmetli ama enfes kaçamağı Arnavut böreğiyle misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. İşte sizlere hem kolay hem de çok lezzetli Arnavut böreği tarifi:

Nar gibi kızardıkça katlara ayrılmış, ıspanaklı iç harcıyla lezzetine lezzet katmış, el açması göz nuru bir börek tarifi Arnavut böreği sofralarınızn vazgeçilmezi olacak. Sabah kahvaltılarında, 5 çayında, kadın günlerinde tüketebileceğiniz enfes Arnavut böreği belki de en bilinen ve en çok tercih edilen böreklerden biridir. Yapımı biraz zahmetli olsa da doyurucu ve lezzetiyle tadı damaklarda kalacak. Peki orjinal Arnavut böreği nasıl yapılır?

ARNAVUT BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

5.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı sirke
2 su bardağı su
Tuz
 
İç harcı için;

3 yemek kaşığı zeytinyağı
700 gram pırasa
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
 
Ara katları için;

100 gram tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ

1H6Pc_1554365233_8215.jpg

YAPILIŞI

Pırasaları ince ince doğrayın. Bir tavaya zeytinyağı koyup ısıtın. Ardından pırasaları ilave edip kavurun. Tuz, karabiber ve toz kırmızı biber ilave edip karıştırın ve pırasalar suyunu tamamen çekene kadar iyice kavurun. Soğuması için kenara alın.

Hamuru için olan tüm malzemeleri derin bir kapta birleştirin ve pürüzsüz bir hamur olana kadar iyice yoğurun. Bir sos tenceresinde tereyağını eritin ve derin bir kapta sıvı yağ ile karıştırın.

Tezgahınıza biraz un serpin, hamuru iki bezeye ayırın. Bir bezeyi açabildiğiniz kadar büyük olacak şekilde merdaneyle açın.

Yufkanın ortasına tatlı tabağı yerleştirin ve tabağın kenarlarını merkez alarak 8 eşit parçaya bölün. Tabağın çevresini de kesin. Tabağı kaldırın ve ortadaki parçaya yağ karışımını sürün. Ardından diğer katları üst üste gelecek şekilde tek tek yağlayarak kapatın.

En üstte kalan parçayı yağlamayın. Kat kat olan parçaları tekrar merdaneyle pişirme kabınızdan biraz daha büyük olacak şekilde açın.

Yağladığınız pişirme kabının üzerine açtığınız hamuru yerleştirin. Pırasalı harcı hamurun üzerine yayın.

Diğer hamur parçasını da aynı şekilde hazırlayın. Ve harcın üzerini kaplayın, böreğin kenarlarını elinizle katlayarak şekil verin. Böreğinizi dilimleyin ve üstüne yağlı karışımı sürüp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 – 50 dakika pişirin.

Afiyet olsun...
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt