iltasyazilim
FD Üye
Orjinal Boşnak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*3 yemek kaşığı tereyağı
*1 yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı sirke
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un ( 2 – 3 su bardağı )
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Çeyrek limon suyu
İçine:
*Ceviz içi
Orjinal Boşnak Tatlısı Tarifi Yapılışı Şerbeti ateşe koyun kaynasın
Şerbet kaynarken hamuru yoğurun
Oda ısısındaki yumurta, tereyağı, sıvı yağ ve yoğurdu karıştırın Kalan malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur tutun
Çıkan hamurdan cevizden küçük bezeler yapın
Her bir bezeyi tek tek elinizde açıp içine ceviz koyup kapatın ve istediğiniz şekli verin
Üzerine bir şey sürmeye gerek yok ısınmış 180 derece fırında altı üstü iyice kızarana kadar pişirin
Tatlı fırından çıkınca ilk sıcağı geçince ( 1 – 2 dk) sonra ılık şerbet ile buluşturun
Yarım saat sonra şerbeti çektiyse tatlıları ters çevirin biraz da üstü şerbet çeksin Tatlı soğuyunca servise hazır
*3 yemek kaşığı tereyağı
*1 yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı sirke
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un ( 2 – 3 su bardağı )
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Çeyrek limon suyu
İçine:
*Ceviz içi
Orjinal Boşnak Tatlısı Tarifi Yapılışı Şerbeti ateşe koyun kaynasın
Şerbet kaynarken hamuru yoğurun
Oda ısısındaki yumurta, tereyağı, sıvı yağ ve yoğurdu karıştırın Kalan malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur tutun
Çıkan hamurdan cevizden küçük bezeler yapın
Her bir bezeyi tek tek elinizde açıp içine ceviz koyup kapatın ve istediğiniz şekli verin
Üzerine bir şey sürmeye gerek yok ısınmış 180 derece fırında altı üstü iyice kızarana kadar pişirin
Tatlı fırından çıkınca ilk sıcağı geçince ( 1 – 2 dk) sonra ılık şerbet ile buluşturun
Yarım saat sonra şerbeti çektiyse tatlıları ters çevirin biraz da üstü şerbet çeksin Tatlı soğuyunca servise hazır