Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Orjinal ev yapımı acısız Urfa kebabı nasıl yapılır?

Orjinal ev yapımı acısız Urfa kebabı nasıl yapılır?

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
orjinal_ev_yapimi_acisiz_urfa_kebabi_nasil_yapilir_1640939463_2488.jpg

Ülkemizin kendine has lezzetlerinden biri olan Urfa kebabını yemek için Urfa'ya gitmemize gerek kalmayacak. Evde kendi ellerinizle muhteşem Urfa kebabı yapmak isterseniz mutlaka tarifimizi denemelisiniz.


HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE
Urfa Ciğer Kebabı, kendine has üretim yöntemi, yapımının uzun zaman alması, zahmetli olması, ustalık gerektirmesi ve lezzetiyle tanınmıştır. Şanlıurfa’nın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan Urfa Ciğer Kebabı, kahvaltının yanı sıra, öğlen, akşam ve sahur yemeklerinde sofralardan eksik olmaz. Urfa kebabı, Adana kebaptan ayıran en önemli özellik ise kullanılan kıyma çeşididir. Adana kebapta dana ve kuzu kıymasının karışımı kullanılırken, Urfa kebapta az yağlı kıyma ve kuyruk yağı tercih edilir. Ayrıca Urfa kebap Adana kebaba göre daha acısızdır. Malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, evde urfa kebap nasıl yapılır birlikte görelim. 



URFA KEBABI TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
600 gram yağlı kıyma

1TYKS_1640939483_5578.jpg

YAPILIŞI

Soğan ve sarımsağı rendeleyin.

Eti derin bir kabın içine alın. Rendelenmiş soğan, sarımsak ve salçayı da kıymaya ilave edip yoğurun.

Tuz, karabiber, pul biber ve toz kırmızı biberi de karıştırma kabına ekledikten sonra etinizi en az 10 dakika kadar yoğurmaya devam edin.

Hazırladığınız harç kıvam aldıktan sonra eşit miktarlarda parçalara ayırın.

V9bvo_1640939856_0446.jpg

Ayırdığınız harç parçalarını çöp şişlere, kalın ahşap pişirme çubuklarına veya fırına giren metal çubuklara geçirin.

Hazırladığınız pişirme çubuklarını bir tepsinin içine dizin ve buzdolabında 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

Buzdolabından aldığınız şişleri pişirme kağıdı serili fırın tepsinize aralıklarla dizin.

Dilerseniz aralarına biber, soğan ve domates dilimleri yerleştirin.

MBcev_1640939552_5922.jpg

Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin.

Pişirme esnasında yanmamaları veya kurumamaları için sürekli olarak kontrol edin.

Pişen Urfa kebaplarını çıkarıp hemen sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

3Jgts_1640940165_2433.jpg

URFA KEBABININ PÜF NOKTALARI
  • Eti zırhtan geçirirseniz daha iyi bir kıvam yakalanır.
  • Yoğurma işlemi uzun sürmezse harç tam olarak kıvamlanmaz ve şişte durmaz.
  • Harcı buzdolabında 30 dakika dinlendirirseniz daha oturmuş bir lezzet yakalarsınız.
  • Sıcak tava ya da mangalda pişirmek etin içindeki suyu korur. 

 

Similar threads

Ülkemizin kendine has lezzetlerinden biri olan Urfa kebabını yemek için Urfa'ya gitmemize gerek kalmayacak. Konutta kendi ellerinizle harika Urfa kebabı yapmak isterseniz kesinlikle tanımımızı denemelisiniz. HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN İZLE Urfa Ciğer Kebabı, kendine has...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Urfa Usulü Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler *3 orta boy patlıcan *150 gram orta yağlı kıyma *5 adet yeşil biber *1 büyük kırmızı biber *2 adet patates *2 adet büyük boy domates Kıyması için ; *1 adet soğan *2 büyük diş sarımsak *Tuz *Biber *Karabiber *Kimyon *1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
URFA MUTFAĞI Çorbalar: Ayran şorbası, hamurlu, pıt pıt, sarı şorba Yemekler: Çağala aşı, pakla aşı, hıttı bastırması, soğan tavası, su kabağı, bütün balcan, sarımsak aşı, kaburga, isot çömleği, bamya çömleği, acır annaziği, sac kavurması, tatlı bamya, erik tavası, lolaz dürmüğü, saca basma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
URFA MUTFAĞI Çorbalar: Ayran şorbası, hamurlu, pıt pıt, sarı şorba Yemekler: Çağala aşı, pakla aşı, hıttı bastırması, soğan tavası, su kabağı, bütün balcan, sarımsak aşı, kaburga, isot çömleği, bamya çömleği, acır annaziği, sac kavurması, tatlı bamya, erik tavası, lolaz dürmüğü, saca basma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Urfa yöresine ait bir yemek türü olan kazan kebabı son dönemlerde iftar menülerinin gözdesi haline gelmeye başladı. Yapımı pek çok kişi tarafından merak edilen kazan kebabı tarifini sizlerle paylaşmak istedik. İşte, kazan kebabı nasıl yapılır sorusunun cevabı… Urfa yöresine ait oduğu bilinen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
858,496Konular
981,800Mesajlar
29,868Kullanıcılar
bethesdaSon üye
Üst Alt