iltasyazilim
FD Üye
Orjinal Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler HAMURU
*1 çay bardağı süt
*2 çay bardağı zeytinyağ
*23 çay kaşığı karbonat
*Un (Göz kararı sert olmayacak)
ŞERBETİ
*3 su bardağı su
*3, 5 su bardağı şeker
*12 damla limon
*Dilerseniz hamuruna dilerseniz içine ben fındık koyuyorum cevizde koyabilirsiniz
Orjinal Kalburabastı Tarifi Yapılışı Önce şerbeti ocağa koyun kaynasın kaynadıktan sonra soğutun Üzerine soğuk dökücez çünkü Süt, sıvı yağ, karbonat karıştırın üzerine azar azar unu ekleyin hamur haline gelene kadar göz kararı ekleyin çok sert olmasın Rende arkasıyla şekil verebilirsiniz Tepsiye yağ yada pişirme kağıdı istemiyor çok pratik Üzeri kızarana kadar pişirin o size bağlı Çıkardıktan sonra soğuyan şerbetini dökün Döktükten 2530 dk sonra ters çevirin ki bir tarafı çekmiş diğer tarafı çekmemiş olmasın 2530 dk da o şekilde beklettikten sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun kıyır kıyır tatlınız hazır
İsteyen normal sıvı yağda kullanabilir ama tadı nasıl olur bilmiyorum öyle denemedim hiç
*1 çay bardağı süt
*2 çay bardağı zeytinyağ
*23 çay kaşığı karbonat
*Un (Göz kararı sert olmayacak)
ŞERBETİ
*3 su bardağı su
*3, 5 su bardağı şeker
*12 damla limon
*Dilerseniz hamuruna dilerseniz içine ben fındık koyuyorum cevizde koyabilirsiniz
Orjinal Kalburabastı Tarifi Yapılışı Önce şerbeti ocağa koyun kaynasın kaynadıktan sonra soğutun Üzerine soğuk dökücez çünkü Süt, sıvı yağ, karbonat karıştırın üzerine azar azar unu ekleyin hamur haline gelene kadar göz kararı ekleyin çok sert olmasın Rende arkasıyla şekil verebilirsiniz Tepsiye yağ yada pişirme kağıdı istemiyor çok pratik Üzeri kızarana kadar pişirin o size bağlı Çıkardıktan sonra soğuyan şerbetini dökün Döktükten 2530 dk sonra ters çevirin ki bir tarafı çekmiş diğer tarafı çekmemiş olmasın 2530 dk da o şekilde beklettikten sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun kıyır kıyır tatlınız hazır
İsteyen normal sıvı yağda kullanabilir ama tadı nasıl olur bilmiyorum öyle denemedim hiç