iltasyazilim
FD Üye
Orjinal Karamel Tarifi İçin Malzemeler
*1,5 çay bardağı şeker
*1 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı nişasta
*1 tatlı kaşığı tereyağ
Orjinal Karamel Tarifi Yapılışı Şeker tencereye alınarak, kısık ateşte kahverengine ve eriyene kadar pişirilir Tamamen eriyen şekere, yarım su bardağı eklenip pişirilir (Bu sırada şeker katılaşacak ve patırtılar çıkacak ama korkmayın tekrar pürüzsüz hale dönecek) Tekrar eriyen şekere yarım su bardağına nişasta eklenip karıştırılıp tereyağla birlikte eriyen şekere eklenip biraz daha pişirilir Karamel soğudukça katılaşacaktır, bu nedenle ateşte çok fazla katılaştırmadan ocaktan alın Soğumaya bırakıyoruz Afiyet olsun
*Buzdolabında kavanoz içerisinde 1 hafta saklanabilir
*Pastaların üzerinde vb şeylerde gönül rahatlığıyla kullanabilir
*1,5 çay bardağı şeker
*1 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı nişasta
*1 tatlı kaşığı tereyağ
Orjinal Karamel Tarifi Yapılışı Şeker tencereye alınarak, kısık ateşte kahverengine ve eriyene kadar pişirilir Tamamen eriyen şekere, yarım su bardağı eklenip pişirilir (Bu sırada şeker katılaşacak ve patırtılar çıkacak ama korkmayın tekrar pürüzsüz hale dönecek) Tekrar eriyen şekere yarım su bardağına nişasta eklenip karıştırılıp tereyağla birlikte eriyen şekere eklenip biraz daha pişirilir Karamel soğudukça katılaşacaktır, bu nedenle ateşte çok fazla katılaştırmadan ocaktan alın Soğumaya bırakıyoruz Afiyet olsun
*Buzdolabında kavanoz içerisinde 1 hafta saklanabilir
*Pastaların üzerinde vb şeylerde gönül rahatlığıyla kullanabilir