Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Orjinal küt böreği nasıl yapılır? Küt böreği yapımı

Orjinal küt böreği nasıl yapılır? Küt böreği yapımı
0
102

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
orjinal_kut_boregi_nasil_yapilir_kut_boregi_yapimi_1561013247_2466.png

Dışarıda yediğiniz küt böreği yıllardır Türk mutfağında nokta edinen ve birçok börekçinin gelir kapısı haline getirdiği bir lezzettir. Klasik böreklerin dışında pudra şekeriyle efsane olan küt böreğinin konut imalatı tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Evet meskende orjinal küt böreği nasıl yapılır? Küt böreğinin içerisinde ne var? İşte tanımı...

İştah açıcı imgesiyle birçok kişinin severek yediği tel tel onlarca kattan oluşan altın sarısı küt böreği adeta hem şeker muhtaçlığını hem de tuzlu gereksinimini gideren bir lezzettir. Birçok kişinin kürt böreği olarak andığı küt böreği biçim itibariyle öbür böreklerden farklıdır. Kimine nazaran kat kat olduğu için; kimine nazaran ise, küt küt kesildiği için ismine küt böreği ismi verilmiştir. Günah kimi kimseler tarafken çıkardığı kütür kütür seslerden ötürü küt böreği dendiğini sav eder. Velev küt böreği istenirse kürt densin harika manzarası, iştah açıcı kokusu ve eşsiz lezzetiyle birçok kişinin severek tükettiği börek. Evet bu lezzetli böreği hanede pişirmeye ne dersiniz? Gelin birlikte hanede küt böreği yapalım...

KÜT BÖREĞİ TANIMI:

GEREÇLER

1 kilo un
1 yemek kaşığı tuz
3-3, 5 su bardağı su

Aralar için;

100 gram tereyağ
Yarım çay bardağı likit yağ

Üzeri için;

Bol pudra şeker

TJYnz_1561013301_2095.png

YAPILIŞI

Bir karıştırma kabının içerisine unu eleyin. Daha sona su ve tuzu ekleyerek pürüzsüz olana kadar yoğurun.

Akabinde ele yapışmayacak kıvamda olan hamurdan 6 eşit modüle ayırın.

Hamurları merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açın.  Eritilmiş ve ılınmış olan yağı, küçük bir tepsinin içerisine sürün. 

Açılan hamurlardan biri tepsinin içerisine yerleştirin. Tekrardan üzerini yağlayın.

Kalan hamurları da servis tabağı büyüklüğünde açıp, yağlayarak üst üste dizin.

30 dakika boyunca hamurları dinlendirin.

QRr5e_1561013846_4228.png

Vade ahir hamurun açılacağı tezgah likit yağ ile yağlayın. Hamurlardan bir adedini tezgahın üzerine alın.

Elinizle bucaklardan açabildiğiniz kadar açın. Hamur 4 zaviyeden katlanarak pişirilecek olan fırın tepsisi boyutuna getirin.

Hamuru yağlanmış fırın tepsisine alın. Gayri hamurlara da tıpkı süreci uygulayarak üst üste dizin.

Evvelce ısıtılmış 180 noktalık fırında altı üstü kızarana kadar 30 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkarılıp, 5-10 dakika birinci sıcaklığı gittikten sonra pudra şekeriyle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt