iltasyazilim
FD Üye
Orjinal Küt Böreği (Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo un
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 3 5 bardak ılık su
Üzerine sürmek için
*100 grm tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Orjinal Küt Böreği (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı İstanbul küt böreği özleyenlere gerçeğini aratmıyacak bir tarif deneyeceklere kolay gelsin
Öncelikle tereyağını eritiyoruz bekletiyoruz
Hamurumuzu yoğuruyoruz pürüzsüz bir hamur olmalı yoğurduğumuz hamuru 6 eşit parçaya bölüyoruz Merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve üzerine eritilmiş terayağını sürüyoruz ( bolca ) 6 parça hamuru aynı işlem yapıp üst üste diziyoruz ve 30 dakika dinlendiriyoruz
Tezgah üzerine sıvı yağ sürüp hamurlarımızı elimizle kenarlarından asılıp büyütüyoruz Çok kolay büyüyor ( yırtık olursa da hiç sorun değil ) sadece oldukça ince olmasına dikkat edelim yağlanmış tepsimize hamuru katlayıp serelim Ben dört’e katladım Üst üste dizelim en üsteki parçaya sıvı yağ sürüp 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
10 15 dakika bekleyip kare şeklinde kesip bol pudra şekeri serpiyoruz Servise hazır AFİYET OLSUN
*1 kilo un
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 3 5 bardak ılık su
Üzerine sürmek için
*100 grm tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Orjinal Küt Böreği (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı İstanbul küt böreği özleyenlere gerçeğini aratmıyacak bir tarif deneyeceklere kolay gelsin
Öncelikle tereyağını eritiyoruz bekletiyoruz
Hamurumuzu yoğuruyoruz pürüzsüz bir hamur olmalı yoğurduğumuz hamuru 6 eşit parçaya bölüyoruz Merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve üzerine eritilmiş terayağını sürüyoruz ( bolca ) 6 parça hamuru aynı işlem yapıp üst üste diziyoruz ve 30 dakika dinlendiriyoruz
Tezgah üzerine sıvı yağ sürüp hamurlarımızı elimizle kenarlarından asılıp büyütüyoruz Çok kolay büyüyor ( yırtık olursa da hiç sorun değil ) sadece oldukça ince olmasına dikkat edelim yağlanmış tepsimize hamuru katlayıp serelim Ben dört’e katladım Üst üste dizelim en üsteki parçaya sıvı yağ sürüp 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
10 15 dakika bekleyip kare şeklinde kesip bol pudra şekeri serpiyoruz Servise hazır AFİYET OLSUN