Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Orjinal Küt Böreği (Tam Ölçü)

Orjinal Küt Böreği (Tam Ölçü)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Orjinal Küt Böreği (Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler

*1 kilo un
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 3 5 bardak ılık su

Üzerine sürmek için


*100 grm tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ

Orjinal Küt Böreği (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı İstanbul küt böreği özleyenlere gerçeğini aratmıyacak bir tarif deneyeceklere kolay gelsin
Öncelikle tereyağını eritiyoruz bekletiyoruz
Hamurumuzu yoğuruyoruz pürüzsüz bir hamur olmalı yoğurduğumuz hamuru 6 eşit parçaya bölüyoruz Merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve üzerine eritilmiş terayağını sürüyoruz ( bolca ) 6 parça hamuru aynı işlem yapıp üst üste diziyoruz ve 30 dakika dinlendiriyoruz
Tezgah üzerine sıvı yağ sürüp hamurlarımızı elimizle kenarlarından asılıp büyütüyoruz Çok kolay büyüyor ( yırtık olursa da hiç sorun değil ) sadece oldukça ince olmasına dikkat edelim yağlanmış tepsimize hamuru katlayıp serelim Ben dört’e katladım Üst üste dizelim en üsteki parçaya sıvı yağ sürüp 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim

10 15 dakika bekleyip kare şeklinde kesip bol pudra şekeri serpiyoruz Servise hazır AFİYET OLSUN
 
858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt