iltasyazilim
FD Üye
Orjinal Lokum Tarifi İçin Malzemeler
*800 gram toz şeker
*120 gram mısır nişastası
*1 yemek kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
*1 tatlı kaşığı krem tartar
*375 ml su
*500 ml su
*1 yemek kaşığı gül suyu
*12 damla kırmızı veya pembe gıda boyası
*Ben gıda boyası kullanmamak için 500 ml su olan kısmı portakal suyu kullandım
Orjinal Lokum Tarifi Yapılışı Şimdi yapılışına geçelim
Öncelikle 375 ml su ile şekeri tencereye alıp kaynatın 1 dk yüksek ateşte kaynadıktan sonra altını kapatın
500 ml su krem tartar ve nişastayı ayrı bir tencereye alıp ocağın altını yakın mikser ile çırparak kaynatın Katı kıvamı alınca ocağın altını kapatın Şerbetten 23 kaşık alıp nişastalı karışıma döküp mikser ile çırpın Onu karışıma yedirdikten sonra tekrar 23 kaşık ekleyip mikser ile çırpmaya devam edin Bu işlem şerbet bitene kadar devam edecek Şerbet bittikten sonra mikseri bi köşeye atın
*800 gram toz şeker
*120 gram mısır nişastası
*1 yemek kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
*1 tatlı kaşığı krem tartar
*375 ml su
*500 ml su
*1 yemek kaşığı gül suyu
*12 damla kırmızı veya pembe gıda boyası
*Ben gıda boyası kullanmamak için 500 ml su olan kısmı portakal suyu kullandım
Orjinal Lokum Tarifi Yapılışı Şimdi yapılışına geçelim
Öncelikle 375 ml su ile şekeri tencereye alıp kaynatın 1 dk yüksek ateşte kaynadıktan sonra altını kapatın
500 ml su krem tartar ve nişastayı ayrı bir tencereye alıp ocağın altını yakın mikser ile çırparak kaynatın Katı kıvamı alınca ocağın altını kapatın Şerbetten 23 kaşık alıp nişastalı karışıma döküp mikser ile çırpın Onu karışıma yedirdikten sonra tekrar 23 kaşık ekleyip mikser ile çırpmaya devam edin Bu işlem şerbet bitene kadar devam edecek Şerbet bittikten sonra mikseri bi köşeye atın