iltasyazilim
FD Üye
Orjinal Pancarlı Humus Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg nohut (haşlanmış)
*1 su bardağı tahin
*1 yemek kaşığı limon tuzu
*Tuz
*Buz
*Pancar
Orjinal Pancarlı Humus Tarifi Yapılışı Not: Bildiğiniz üzere Humus arap mutfağına özgü bir mezedir Uzun yıllar Orta Doğu’da 5 yıldızlı otellerde çalışmış birisi olarak humusun orjinal tarifinde Türkiyede yapılan humus gibi kimyon, zeytinyağı ve sarımsak yoktur Sadece tahin, tuz ve limon tuzu vardır Pancarlı humus ise benim özel ve orjinal tarifimdir
Nohutlarımızı bir gün önceden tuzlu suda bekletip şişmesini sağlıyoruz Nohutlarımız şiştikten sonra derin bir tencerede iyice kaynatıyoruz, kabukları kendiliğinden atacak şekilde Nohutlarımız haşlandıktan sonra suyunu değiştirip kabukları ayıklanana kadar güzelce yıkıyoruz El blenderinde veya mikserde önce buz ve 1 yemek kaşığı limon tuzu koyup buzlarımızı ve limon tuzunu eritiyoruz Daha sonra nohutları ekleyip birbiri ile özleşmesini sağlıyoruz, en son tahin ve tuz ekliyoruz, humus işlemimiz tamamdır Pancarlarımızı güzelce yıkayıp bol suda haşlıyoruz İyice yumuşadıktan sonra kabuğunu soyup pancarları 4? e bölüp humus ile karıştırıyoruz ve mikserden tekrar geçiriyoruz Afiyet olsun
Chef Enes Sandalcıoğlu
*1 kg nohut (haşlanmış)
*1 su bardağı tahin
*1 yemek kaşığı limon tuzu
*Tuz
*Buz
*Pancar
Orjinal Pancarlı Humus Tarifi Yapılışı Not: Bildiğiniz üzere Humus arap mutfağına özgü bir mezedir Uzun yıllar Orta Doğu’da 5 yıldızlı otellerde çalışmış birisi olarak humusun orjinal tarifinde Türkiyede yapılan humus gibi kimyon, zeytinyağı ve sarımsak yoktur Sadece tahin, tuz ve limon tuzu vardır Pancarlı humus ise benim özel ve orjinal tarifimdir
Nohutlarımızı bir gün önceden tuzlu suda bekletip şişmesini sağlıyoruz Nohutlarımız şiştikten sonra derin bir tencerede iyice kaynatıyoruz, kabukları kendiliğinden atacak şekilde Nohutlarımız haşlandıktan sonra suyunu değiştirip kabukları ayıklanana kadar güzelce yıkıyoruz El blenderinde veya mikserde önce buz ve 1 yemek kaşığı limon tuzu koyup buzlarımızı ve limon tuzunu eritiyoruz Daha sonra nohutları ekleyip birbiri ile özleşmesini sağlıyoruz, en son tahin ve tuz ekliyoruz, humus işlemimiz tamamdır Pancarlarımızı güzelce yıkayıp bol suda haşlıyoruz İyice yumuşadıktan sonra kabuğunu soyup pancarları 4? e bölüp humus ile karıştırıyoruz ve mikserden tekrar geçiriyoruz Afiyet olsun
Chef Enes Sandalcıoğlu