Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Orjinal Pastane Şekerparesi (Tam Ölçü)

Orjinal Pastane Şekerparesi (Tam Ölçü)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Orjinal Pastane Şekerparesi (Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler

*125 gr tereyağ
*2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine sürülecek)
*Yarım su bardağı irmik
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Yeterince un (Yaklaşık 3 3, 5 su bardağı)

Üzeri için;


*1 yumurta sarısı

Şerbeti için:


*4 su bardağı su
*3 su bardağı toz şeker
*1 ince dilim limon

Orjinal Pastane Şekerparesi (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak şerbet hazırlanır
*Şerbet için;
*Tencereye 4 su bardağı su ve 3 su bardağı toz şeker eklenir karıştırılır icerisine 1 dilim limon eklenir ocağa alınır
*Ara ara karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır
*Kaymaya noktasına gelince karıstırma islemi bitirilir ve ocağın altı kısılır
*Bu şekilde 10 dakika kaynamaya alınır
*Şerbet ocaktan indirilir ve soğuması için serin bir yerde bekletilir
*Hamuru için; Karıştırma kabına tereyağ, irmik, pudraşekeri, sıvı yağ, 1 yumurta ve 1 yumurta beyazı eklenir krema kıvamına gelene kadar el ile karıştırılır
*İcerisine elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya eklenir yoğurulur Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yassı oval şekil verilerek tepsiye dizilir
*Üzerlerine yumurta sarısı sürülür
*Çatalın arka kısmı ile diklemesine çizikler atılır
*Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 2025 dakika) pişirilir
*Fırından çıkarılır 12 dakika ilk sıcağın çıkması beklenir
*Tamamen soğumuş olan şerbet sıcak kurabiyenin üzerine kepçe yardımıyla dökülür
*Şerbeti çekmesi beklenir (Şerbeti cekmesinde zorlanıyorsa tepsinin üzerine baska bir tepsi kapatabilirsiniz)
*Tatlı soğuduktan kendini toparladıktan sonra servis edilir (Arzu ederseniz üzerini yemislerle toz fıstıkla süsleyebilirsiniz)


Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt