iltasyazilim
FD Üye
Orjinal Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 bardak süt
*1 bardak su
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 adet kuru maya
*Yarım bardak sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
Sosu için;
*1 adet küçük domates rendesi
*1 yemek kaşığı salça ve ketçap
*Tuz, kekik ( isteğe bağlı sarımsak)
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üstü için;
*1 kangal sucuk
*Mısır
**Zeytin
*Kaşar peyniri
*( ben damak zevkime uygun olduğu için sade yaptım Siz mantar, biber, domates, pastırma vb gibi ürünlerle zenginleştirebilirsiniz
Orjinal Pizza Tarifi Yapılışı İlk önce suyun içine kuru mayamızı döküp 15 dk aktif olmasını bekliyoruz O aktif olana kadar bir leğenin içine ılımış sütü koyuyoruz, mayamız aktif olunca kabın içine boşaltıp sütle karıştırıyoruz Üstüne yoğurt koyuyoruz ve diğer malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz Mayalanması için 45 dk dinlendiriyoruz Mayalanan hamuru istediğiniz bir tepsinin boyuna göre açıp üstüne sosunu ve malzemelerini diziyoruz 20 dk böyle dinlendirip 180 derecelik Fırında 30 dk pişiriyoruz Arada kontrol edin
*1 bardak süt
*1 bardak su
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 adet kuru maya
*Yarım bardak sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
Sosu için;
*1 adet küçük domates rendesi
*1 yemek kaşığı salça ve ketçap
*Tuz, kekik ( isteğe bağlı sarımsak)
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üstü için;
*1 kangal sucuk
*Mısır
**Zeytin
*Kaşar peyniri
*( ben damak zevkime uygun olduğu için sade yaptım Siz mantar, biber, domates, pastırma vb gibi ürünlerle zenginleştirebilirsiniz
Orjinal Pizza Tarifi Yapılışı İlk önce suyun içine kuru mayamızı döküp 15 dk aktif olmasını bekliyoruz O aktif olana kadar bir leğenin içine ılımış sütü koyuyoruz, mayamız aktif olunca kabın içine boşaltıp sütle karıştırıyoruz Üstüne yoğurt koyuyoruz ve diğer malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz Mayalanması için 45 dk dinlendiriyoruz Mayalanan hamuru istediğiniz bir tepsinin boyuna göre açıp üstüne sosunu ve malzemelerini diziyoruz 20 dk böyle dinlendirip 180 derecelik Fırında 30 dk pişiriyoruz Arada kontrol edin