iltasyazilim
FD Üye
Orjinal Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı sirke
*1 yumurta (sarisi üzeri için)
*2 tatlı kaşığı pudra şekeri
*2 tatlı kaşığı* tuz
*1 paket kabarma tozu
*Alabildiğince un
Orjinal Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı Pastanede yaptığımız birebir orjinal tuzlu kurabiyeyi evde yaparak sizinle paylaşmak istedim
1
*Öncelikle oda sıcaklığında olan margarine un hariç diğer malzemeleri karıştırarak krema kıvamına getirin
*Sonra unu azar azar ekleyerek kulak memesinden daha yumuşak bi hamur elde edin ve dilediğiniz gibi şekil verebilirsiniz
*Ben hamurun yarısına çörek otu koyup minik yuvarlaklar halinde şekil verdim
*Diğer tepsiye ise pastanedeki yapılan klasik şekillerden yaptım
*Siz istediğiniz sekli yapabilirsiniz
*İstediğiniz şekli verdikten sonra pişirme kağıdı* serili tepsiye yerleştirip, üzerine yumurta sarisini sürüp, çörek otu ve susam serpiştirerek, 180 derece fırında kızarana dek pişirin
*Bu hamurdan tam 2 tepsi çıkıyor
*Afiyet olsun
*
*1 paket margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı sirke
*1 yumurta (sarisi üzeri için)
*2 tatlı kaşığı pudra şekeri
*2 tatlı kaşığı* tuz
*1 paket kabarma tozu
*Alabildiğince un
Orjinal Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı Pastanede yaptığımız birebir orjinal tuzlu kurabiyeyi evde yaparak sizinle paylaşmak istedim
1
*Öncelikle oda sıcaklığında olan margarine un hariç diğer malzemeleri karıştırarak krema kıvamına getirin
*Sonra unu azar azar ekleyerek kulak memesinden daha yumuşak bi hamur elde edin ve dilediğiniz gibi şekil verebilirsiniz
*Ben hamurun yarısına çörek otu koyup minik yuvarlaklar halinde şekil verdim
*Diğer tepsiye ise pastanedeki yapılan klasik şekillerden yaptım
*Siz istediğiniz sekli yapabilirsiniz
*İstediğiniz şekli verdikten sonra pişirme kağıdı* serili tepsiye yerleştirip, üzerine yumurta sarisini sürüp, çörek otu ve susam serpiştirerek, 180 derece fırında kızarana dek pişirin
*Bu hamurdan tam 2 tepsi çıkıyor
*Afiyet olsun
*