iltasyazilim
FD Üye
Komik Orman Fıkraları
Aslanı Dövüyorum
Maymun kurmuş çilingir sofrasını ormanın orta yerine, külhanbeyliği yapıyor
O sırada zürafa ordan geçiyormuş, sormuş:
Vay maymun Kardeş, nasılsın?
İyiyim be anam, içiyorum içiyorum aslanı dövüyorum
Zürafa tırsmış ve uzaklaşmış Derken Zebra geçmiş, o da sormuş:
Selamlama maymun abi, ne var ne yok?
N'olsun be gülüm daima aynı; içiyorum içiyorum aslanı marizliyorum
Zebra da uzaklaşmış ordan Bu defa köstebek, geçerken sormuş:
Maymun ya naber?
İyilik koçum içiyorum içiyorum Allah ne verdiyse girişiyorum aslana!
Köstebek de sıvışmış
Fakat böyle böyle derken, olanlar aslanın kulağına gitmiş ve aslan o tarafa dürüst yola koyulmuş Çıkmış maymunun karşısına:
Eee anlat bakalım maymun efendi, ne var ne yok?
Maymun hemen kendine çeki armoni vererek yanıtlamış:
N'olsun be abi, içiyorum içiyorum saçma konuşuyorum
Temel'in Av Macerası
İstanbul'da yaşamış bizim Esas av sporuna merak salar
Av için zorunlu malzemeleri alır Birkaç gün avlanır
Bir gün kahvede otururken bizim Esas başlar maceralarını anlatmaya Der ki;
Bir gün tüfeğimi aldım Belgrad Ormanına gittim Yarım saat gezdikten sonra bir baktım beyaz bir ayı bana içten geliyor Tüfeğimi doğrultmamla alev etmem bir oldu Tek kurşunla ayıyı yere serdimder O sırada arkadaşlarından birisi;
Hadi ulan oradan Belgrad Ormanında ayının ne işi varder
Bağlı bizim Temel bu lafın aşağı kalır mı Hemencecik;
Haçan ayi bu ne bilsun oranin Belgrad Ormani oldugunider
Ormanlar Kralı
Bir gün aslanın birinin canı çok sıkılmış, şöyle bir ormanı gezeyim tebamla eğleneyim azıcık demiş Ormanda gezerken bir devekuşu görmüş, yakalamış devekuşunu boynundan; öbür pençesiyle de Şak, Şak, Şakdiye üç tokat atmış hayvana, söyle bakalım!demiş, kim bu ormanın kralı?, devekuşu ürkekçe Sensin aslan abidemiş, tabi benimdemiş aslan ve Şak, Şak, Şakdiye üç tokat daha atıp fırlatmış hayvanı Derken aslanın karşısına bir kurt çıkmış, tutmuş kurdu boynundan; Şak, Şak, Şakdiye atmış tokadı, Söyledemiş, kim bu ormanın kralı, kurt da korkak sensin aslan abidemiş, aslan da emrindeki benimdemiş, Şak, Şak, Şakdiye üç tokat daha atmış, fırlatmış bir kenara Derken bu kez aslanın karşısına bir fil çıkmış, tam korkarak kenardan sıyrılacağı sırada kurtla devekuşu gelip sen bu ormanın kralı değil misin aslan abi? koş yakala şu hayvanıdemişler Bu gazı yiyen aslan koşmuş tutmuş fili Şak, Şak, Şakdiye patlatmış tokadı ve hemencecik sormuş söyle bakalım; kim bu ormanın kralı? Filin kafası bir atmış, tutmuş hortumuyla aslanıyla Pat, Pat, Patdiye üç kez yere çarptırıp fırlatmış atmış Aslan yerden zorlukla kalkıp elleriyle üstünü silkerken, file dönmüş ve şöyle demiş Bilmiyorsan bilmiyorum de kardeşim*
Aslanı Dövüyorum
Maymun kurmuş çilingir sofrasını ormanın orta yerine, külhanbeyliği yapıyor
O sırada zürafa ordan geçiyormuş, sormuş:
Vay maymun Kardeş, nasılsın?
İyiyim be anam, içiyorum içiyorum aslanı dövüyorum
Zürafa tırsmış ve uzaklaşmış Derken Zebra geçmiş, o da sormuş:
Selamlama maymun abi, ne var ne yok?
N'olsun be gülüm daima aynı; içiyorum içiyorum aslanı marizliyorum
Zebra da uzaklaşmış ordan Bu defa köstebek, geçerken sormuş:
Maymun ya naber?
İyilik koçum içiyorum içiyorum Allah ne verdiyse girişiyorum aslana!
Köstebek de sıvışmış
Fakat böyle böyle derken, olanlar aslanın kulağına gitmiş ve aslan o tarafa dürüst yola koyulmuş Çıkmış maymunun karşısına:
Eee anlat bakalım maymun efendi, ne var ne yok?
Maymun hemen kendine çeki armoni vererek yanıtlamış:
N'olsun be abi, içiyorum içiyorum saçma konuşuyorum
Temel'in Av Macerası
İstanbul'da yaşamış bizim Esas av sporuna merak salar
Av için zorunlu malzemeleri alır Birkaç gün avlanır
Bir gün kahvede otururken bizim Esas başlar maceralarını anlatmaya Der ki;
Bir gün tüfeğimi aldım Belgrad Ormanına gittim Yarım saat gezdikten sonra bir baktım beyaz bir ayı bana içten geliyor Tüfeğimi doğrultmamla alev etmem bir oldu Tek kurşunla ayıyı yere serdimder O sırada arkadaşlarından birisi;
Hadi ulan oradan Belgrad Ormanında ayının ne işi varder
Bağlı bizim Temel bu lafın aşağı kalır mı Hemencecik;
Haçan ayi bu ne bilsun oranin Belgrad Ormani oldugunider
Ormanlar Kralı
Bir gün aslanın birinin canı çok sıkılmış, şöyle bir ormanı gezeyim tebamla eğleneyim azıcık demiş Ormanda gezerken bir devekuşu görmüş, yakalamış devekuşunu boynundan; öbür pençesiyle de Şak, Şak, Şakdiye üç tokat atmış hayvana, söyle bakalım!demiş, kim bu ormanın kralı?, devekuşu ürkekçe Sensin aslan abidemiş, tabi benimdemiş aslan ve Şak, Şak, Şakdiye üç tokat daha atıp fırlatmış hayvanı Derken aslanın karşısına bir kurt çıkmış, tutmuş kurdu boynundan; Şak, Şak, Şakdiye atmış tokadı, Söyledemiş, kim bu ormanın kralı, kurt da korkak sensin aslan abidemiş, aslan da emrindeki benimdemiş, Şak, Şak, Şakdiye üç tokat daha atmış, fırlatmış bir kenara Derken bu kez aslanın karşısına bir fil çıkmış, tam korkarak kenardan sıyrılacağı sırada kurtla devekuşu gelip sen bu ormanın kralı değil misin aslan abi? koş yakala şu hayvanıdemişler Bu gazı yiyen aslan koşmuş tutmuş fili Şak, Şak, Şakdiye patlatmış tokadı ve hemencecik sormuş söyle bakalım; kim bu ormanın kralı? Filin kafası bir atmış, tutmuş hortumuyla aslanıyla Pat, Pat, Patdiye üç kez yere çarptırıp fırlatmış atmış Aslan yerden zorlukla kalkıp elleriyle üstünü silkerken, file dönmüş ve şöyle demiş Bilmiyorsan bilmiyorum de kardeşim*