Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Orman Haftası Piyesleri

Orman Haftası Piyesleri

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Orman Haftası Piyesi

Orman Haftası, Türkiye'de okullarda kutlanan bir hafta Orman haftası ve ağaç bayramı adıyla da anılmaktadır Her mart ayının ikinci haftası kutlanır Amacı çocuklara ormanların önemini öğretmektir Hafta boyunca fidan dikilir ve ağaç ile ormanların doğa ve ekonomiye katkıları anlatılır

Orman Haftası Piyesi

Sahne:1

Anne arkada mutfakta yemek yapıyor Çocuk arabayla oynuyor Abla ders çalışıyor

Anne: kızım ne yapıyorsun işin yoksa yardıma gel

Çocuk: Çok işim var anneciğim orman haftası ile ilgili kompozisyon ödevi verdi öğretmen

Hımm Ormanlar oksijen kaynağıdır Ormanları koruyalım

Ormanlar birçok hayvana yuvadır Erozyonu önler havayı temizler öff olağan oldu

Ormanları kesmeyin ormanları kesene ölüm Yok canım daha neler

Ormanların ekolojik dengeye büyük yararı vardır

Yok bu da hızlı bir antre oldu

Ormanların kesilmesi küresel ısınmaya neden olmaktadır Küresel ısınma yüzünden gelecekte dünyanın büyük bölümü çöl olacaktır

Maalesef Türkiye de çöl olacak ülkelerin arasındadır

Anne: Çocuklar size süt getirdim biliyorsunuz her gün İki bardak süt çocukların büyümesi içi fazla yararlıdır

çocuklar sütü alır içerler Anne elindeki süt kabını çöpe atar
şu sür kabınıda çöpe atayım hiç olmazsa

Baba; tak tak tak anne kapıyı açar
anne:hoşgeldin kocacığım

Baba:hoşbulduk bayan(baba çocukların yanına gelir ve)
çocuklar size armağan aldım

Çocuklar:sevinerek zıplarlar(babaların elindeki hediyeyi alırlar ve açarlar ve ambalaj kutularını çöpe atarlar)

Anne kırıtarak: kocacığım bugün çok güzel bir mobilya gördüm bizim mobilyalarımızda eskidi bundan böyle Yeni mobilya alalım

Baba: peki karıcığım sen bilirsin senden değerli mi?

Çocuk: (babasına ödevini gösterir )
babacığım ödevim nasıl olmuş
baba : afferim kızım çok hoş yazmışsın insanlar bilinçsizce ormanları kesiyorlar doğrusu geleceğimizi kesiyorlar
Çocuk: baba defterim bitti bana yeni bir defter alırmısın
baba yan kızım sen ne istersen alırım ben

Sahne 2:

Fabrikada sekreter masasında oturur Yazı yazan patron başka masada oturur para sayar İşçilerde içeride çalışırlar

Sekreter: lü lü lü alo burası Doğa kağıt fabrikası ben sekreter Aslı nasıl yardım edebilirim Peki efendim müdür beye bağlıyorum

Müdür bey patlamış defter fabrikası müdürü sizinle görüşmek istiyor

Müdür: Alo fabrika müdürü Kemal Paragöz 100 bin ton kağıt istiyorsunuz emrindeki efendim siz isteyeceksiniz biz üreteceğiz Siz paradan haber verin Cilalı efendim iki hafta içinde siparişiniz hazırlanmış
tüm işçiler gelsin

Arkadaşlar yeni bir sipariş aldık patlamış defter fabrikası yeni sipariş verdi 100 bin ton kağıt üreteceğiz izinler kaldırıldı gece herkes zorunlu mesaiye kalacak

Mühendis: ama efendim pek fazla imal yapıyoruz ama işçiler fazla yoruldu
Arkadaşlar siz işinize bakın bu bizim ekmek paramız çalışmazsak ekmek nereden alacağız

(Patron masasına gider işçiler işlerine döner ve çalışmaya aşlarlar)
işveren telefonu açar: kızım bana orman işletme müdürünü bağla
sekreter telefonu çevirir
İşletme müdürü:

Alo ben orman işletme müdürü Kazım Keser

Alo keser ben müdürün paragöz Yeni sipariş var çok acele 100 bin ton kağıtlık odun ayarla
İşletme müdürü tabi taraftan çıkar :fakat efendim memlekette orman kalmadı daha geçen hafta kestik 500 hektar
orman

müdür: Bana laga luga yapma be benmi yiyom ağaçları millet istiyo biz yapıyoruz atmim acilen işten seni
( işletme müdürü telefonu kapatır ve ağlayan bir şekilde ortaya gelir arkadaşlar toplanın der
İşletme müdürü:

Arkadaşlar biliyorum ormanları bizler değin seven insan yok Ormanlar bizim ekmek kapımız Ormanda bir yangın çıksa ormanı söndürmek için birincil biz ateşin işine atlarız Ama insanlar böylece fazla tüketiyorlar ancak yakında orman kalmayacak diye korkuyorum Maalesef yeni bir sipariş aldım 200 hektar ağaç kesmemiz gerekiyor

Oduncular üzülerek ortaya gider şef yana çekilir

Oduncu 1: her gece rüyamda kestiğim ağaçlar rüyama giriyor ve yapma bizleri kesme bizler olmasak dünyada hiçbir çanlı kalmaz diyor

Oduncu 2: bende ormanda yaşamış hayvanlara acıyorum onların evlerini kesiyoruz Birde ırk bize katil mişiz gibi bakıyorlar yarı kağıtları çöpe atan, her sene mobilya değiştiren, ormanda bilinçsizce alev yakıp yangın çıkaran biziz *

858,496Konular
982,168Mesajlar
30,108Kullanıcılar
MudavaSon üye
Üst Alt