iltasyazilim
FD Üye
Orman Haftası İle İlgili Skeçler
Orman haftası ile ilgili skeç örnekleri:
ORMANLAR HEPİMİZİN
AÇLIK: Ne değin şanslıyız, öyle yok mi? Bizim parkımızda birçok ağaç var Minik bir ormanda oynayabiliyoruz
BURÇİN: Evet temiz havayı ciğerlerimde hissedebiliyorum Kuş cıvıltıları, yaprakların hışırtısı
AÇLIK: Biliyor musun? Erişkin bir ağaç 1 saatte 1,5 kilogram oksijen üretir Hava kirliliğini ve gürültüyü emer
BURÇİN: Yalnızca havayı temizlemiyor ki Ağaçların faydası saymakla bitmez Kökleri toprağı sımsıkı tutuyor, toprak kaybına engel oluyor Canlıların yuvasıdır, mevsimleri de dengeler
FURKAN: Susun bundan böyle! Kafamı şişirdiniz, bii uyutmadınız; car car carrr
AÇLIK: Aaa siz kimsiniz?
FURKAN: Ağaçların bekçisiyim Görmüyor musun ağaçlara hasar verecekleri engelliyorum
( O sırada karalar içinde bir adam, sessizce sahneye girer Elinde balta ile sinsice ağaçlara yaklaşır Sahnedeki ağaç çocuklar tirtir titrer)
BURÇİN: (Ağaçları arkasına alarak adamın önüne atılarak) Sen ne yapıyorsun? Nasıl kıyıyorsun? Niçin kesiyorsun?
(Ağaçlar titremeye devam etmektedir)
EMIR: Sen ne karışıyorsun, şşşt! Karışma işime Çekil!
ISTEK: Bekçi Bey! Bekçi Bey! Bakın ağaçlarımıza hasar veriyor
FURKAN: Kardeşim kesme yau Git arkalara! Vardır oralarda daha güzelleri, kuru yaşlı ağaçlar bul!
BURÇİN: Git bul mu? Kamera şakası yapıyorlar nasıl olursa olsun bize
ISTEK: Evet kesinlikle! Şuralarda bir yerlerde olmalı kamera
FURKAN: Yok çocuklar, geçenlerde söylediidiler Birileri gelip ağaç kesiyormuş diye Bu o her hâlükarda
BURÇİN: Ay ne kadar rahatsınız Bekçi Amca (sesini yükselterek söyler), Bekçi Amca! Siz söylediniz; Benim görevim ağaçları gözetmek diye Eee bu ne?
FURKAN: UyyyYahu koskoca park, bir sürü ağaç Adam yakıt odun topluyooBaksanıza
ARZU: Bekçi Bey, yakıt odun genç ağaçlardanolmaz Ee burada da tüm ağaçlar genç ve dinç
FURKAN: Ee amma da uzattınız, ne çokbilmiş şeylersiniz siz!
EMIR: Hah ne hoş söylediniz; (kızlara dönerek) Siz ne ukala şeylersiniz! Başkasının işine ne karışıyorsunuz?
BURÇİN: Ne çağrıda bulunmak ne karışıyorsun? Bu ağaçlar hepimizin Ben karışmazsam, sen karışmazsan; bu ağaçlara kim sahip çıkacak
ISTEK: (Bekçiye dönerek) Arkadaşlarımla henüz konuştuklarımızı duymadın mı? Bir ağacın bize sağladığı yararları bilmiyor musun?
EMIR: Ağaç işte Ha ot, ha ağaç Otun büyümüşü işte
(Kızlar fazla şaşırmış olarak birbirlerine bakarlar)
BURÇİN: Hava kirliliğini emer, gürültüyü emer Oksijen üretir
ÖZLEM: Toprak kaybını önler, mevsimleri dengeler
FURKAN: (Kaşlarını yukarı kaldırarak, alaycı bir şekilde) Canlıların yuvasıymış bi de
EMIR: Peh peh peh Bu ot mu?
BURÇİN: Ot diyor hala
ISTEK: Amcacığım, bir ağaç kaç senede yetişiyor biliyor musunuz?
BURÇİN: 1 dakikada kesiyorsun Lakin tohumun fideye, fidenin fidana ulaşması için 2 yıl; erişkin olmasına ise onlarca sene gerekiyor
DIKTE + FURKAN: (İkisi benzer anda çok şaşırmış olarak) Onlarca yıl mı?
DIKTE: ÖYLE fazla mu?
AÇLIK: PEK fazla! Sizler hayatınızda (yüzü seyirciye dönük sorar) kaç tane ağaç diktiniz?
BURÇİN: Yangınlar, bilinçsiz kesimler ormanlarımız her geçen gün hızla azalıyor
EMIR: Anladım anladım
FURKAN: Ben de
EMIR: Haklısınız Ormanlarımız geleceğimiz
FURKAN: Şu andan itibaren sadece bu parktaki ağaçları yok, tüm ağaçların bekçisi olacağım Onlara gözüm gibi bakacağım
DIKTE: Ben sadece onları korumakla kalmayacğım, her sene onlarca ağaç dikeceğim
FURKAN: Ben de dikeceğim Herkese misal olacağım
(Sahnedeki kızlar, Bekçi daima bir ağızdan): Biz de biz de Çoğalsın ormanlarımız Yaşasın geleceğimiz *
Orman haftası ile ilgili skeç örnekleri:
ORMANLAR HEPİMİZİN
AÇLIK: Ne değin şanslıyız, öyle yok mi? Bizim parkımızda birçok ağaç var Minik bir ormanda oynayabiliyoruz
BURÇİN: Evet temiz havayı ciğerlerimde hissedebiliyorum Kuş cıvıltıları, yaprakların hışırtısı
AÇLIK: Biliyor musun? Erişkin bir ağaç 1 saatte 1,5 kilogram oksijen üretir Hava kirliliğini ve gürültüyü emer
BURÇİN: Yalnızca havayı temizlemiyor ki Ağaçların faydası saymakla bitmez Kökleri toprağı sımsıkı tutuyor, toprak kaybına engel oluyor Canlıların yuvasıdır, mevsimleri de dengeler
FURKAN: Susun bundan böyle! Kafamı şişirdiniz, bii uyutmadınız; car car carrr
AÇLIK: Aaa siz kimsiniz?
FURKAN: Ağaçların bekçisiyim Görmüyor musun ağaçlara hasar verecekleri engelliyorum
( O sırada karalar içinde bir adam, sessizce sahneye girer Elinde balta ile sinsice ağaçlara yaklaşır Sahnedeki ağaç çocuklar tirtir titrer)
BURÇİN: (Ağaçları arkasına alarak adamın önüne atılarak) Sen ne yapıyorsun? Nasıl kıyıyorsun? Niçin kesiyorsun?
(Ağaçlar titremeye devam etmektedir)
EMIR: Sen ne karışıyorsun, şşşt! Karışma işime Çekil!
ISTEK: Bekçi Bey! Bekçi Bey! Bakın ağaçlarımıza hasar veriyor
FURKAN: Kardeşim kesme yau Git arkalara! Vardır oralarda daha güzelleri, kuru yaşlı ağaçlar bul!
BURÇİN: Git bul mu? Kamera şakası yapıyorlar nasıl olursa olsun bize
ISTEK: Evet kesinlikle! Şuralarda bir yerlerde olmalı kamera
FURKAN: Yok çocuklar, geçenlerde söylediidiler Birileri gelip ağaç kesiyormuş diye Bu o her hâlükarda
BURÇİN: Ay ne kadar rahatsınız Bekçi Amca (sesini yükselterek söyler), Bekçi Amca! Siz söylediniz; Benim görevim ağaçları gözetmek diye Eee bu ne?
FURKAN: UyyyYahu koskoca park, bir sürü ağaç Adam yakıt odun topluyooBaksanıza
ARZU: Bekçi Bey, yakıt odun genç ağaçlardanolmaz Ee burada da tüm ağaçlar genç ve dinç
FURKAN: Ee amma da uzattınız, ne çokbilmiş şeylersiniz siz!
EMIR: Hah ne hoş söylediniz; (kızlara dönerek) Siz ne ukala şeylersiniz! Başkasının işine ne karışıyorsunuz?
BURÇİN: Ne çağrıda bulunmak ne karışıyorsun? Bu ağaçlar hepimizin Ben karışmazsam, sen karışmazsan; bu ağaçlara kim sahip çıkacak
ISTEK: (Bekçiye dönerek) Arkadaşlarımla henüz konuştuklarımızı duymadın mı? Bir ağacın bize sağladığı yararları bilmiyor musun?
EMIR: Ağaç işte Ha ot, ha ağaç Otun büyümüşü işte
(Kızlar fazla şaşırmış olarak birbirlerine bakarlar)
BURÇİN: Hava kirliliğini emer, gürültüyü emer Oksijen üretir
ÖZLEM: Toprak kaybını önler, mevsimleri dengeler
FURKAN: (Kaşlarını yukarı kaldırarak, alaycı bir şekilde) Canlıların yuvasıymış bi de
EMIR: Peh peh peh Bu ot mu?
BURÇİN: Ot diyor hala
ISTEK: Amcacığım, bir ağaç kaç senede yetişiyor biliyor musunuz?
BURÇİN: 1 dakikada kesiyorsun Lakin tohumun fideye, fidenin fidana ulaşması için 2 yıl; erişkin olmasına ise onlarca sene gerekiyor
DIKTE + FURKAN: (İkisi benzer anda çok şaşırmış olarak) Onlarca yıl mı?
DIKTE: ÖYLE fazla mu?
AÇLIK: PEK fazla! Sizler hayatınızda (yüzü seyirciye dönük sorar) kaç tane ağaç diktiniz?
BURÇİN: Yangınlar, bilinçsiz kesimler ormanlarımız her geçen gün hızla azalıyor
EMIR: Anladım anladım
FURKAN: Ben de
EMIR: Haklısınız Ormanlarımız geleceğimiz
FURKAN: Şu andan itibaren sadece bu parktaki ağaçları yok, tüm ağaçların bekçisi olacağım Onlara gözüm gibi bakacağım
DIKTE: Ben sadece onları korumakla kalmayacğım, her sene onlarca ağaç dikeceğim
FURKAN: Ben de dikeceğim Herkese misal olacağım
(Sahnedeki kızlar, Bekçi daima bir ağızdan): Biz de biz de Çoğalsın ormanlarımız Yaşasın geleceğimiz *