
Et ve zerzevatın buluştuğu orman kebabı, gerek lokantalarda gerek konutta sık karşımıza çıkan yemeklerden biridir. Görünümü ve lezzeti ile beğeni kazanan orman kebabı, Bolu yöresine aittir. Osmanlı’dan günümüze ulaşan bu eşsiz lezzet sıkıntı görünmesine karşın imali epey pratiktir. Pekala, orman kebabı nasıl yapılır? İşte lezzetli orman kebabı tarifi…
Eksiksiz lezzetinden ötürü birden fazla vakit davet sofralarında yer verilen orman kebabı, tencerede ya da fırında pişirilebilir. Yanına pirinç pilavının yanı sıra cacık ya da salata hazırlayarak doyurucu bir menü hazırlayabilirsiniz. Pekala, orman kebabı nasıl yapılır? İşte lezzetli orman kebabı tarifi…
Orman Kebabı İçin Gereken Gereçler
Kuzu etini sevmeyenler orman kebabı imalinde dana eti kullanabilirler. İşte orman kebabı için gereken gereçler şöyledir;
- 500 gram kuzu kuşbaşı et
- 2 adat havuç
- 2 adet soğan
- 1 kase bezelye (konserve)
- 2 adet patates
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Orman Kebabı Üretimi
- Kuşbaşı kuzu etini 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın.
- Yapışmaz bir tavada zeytinyağını ısıttıktan sonra kuşbaşı etleri ek edin.
- Etler suyunu çektiğinde tabağa alın. Üzerine iri doğranan soğanları ekleyin ve kavurun. Gerekirse biraz daha yağ eği yapabilirsiniz.
- Doğranan havuçları tencereye alın ve kavurun.
- Akabinde doğranan patatesleri ekleyin ve yavaşça kavurun.
- Kavurma sürecinden sonra 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı salçayı ekleyerek tekrar kavurun.
- Yemeğin üzerini geçecek kadar su ekleyin. Etler yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin.
- Etler yumuşadığında bezelyeleri ek edin. Dilerseniz konserve yerine haşlanmış bezelye ekleyebilirsiniz. Etlerin düzgünce pişirdiğinizden emin olun.
- 1 yemek kaşığı tereyağını sos kabına alın, çokça kekik ekleyerek kavurun. Kavurulan kekiği yemeğin üzerine ekleyin.
- Yemeğinizi ocaktan aldıktan sonra sıcak servis edin.
Afiyet olsun.