Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Orman Kebabı Tarifi Resimli

Orman Kebabı Tarifi Resimli
0
83

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
orman kebabı nasıl yapılır
orman kebabı tarifi
orman kebabı resimli



600 gr kuzu kuşbaşı
2 tane soğan
2 diş sarmısak
4 tane patates
2 tane kup doğranmış domates
2 tane havuc
2 tane sivri biber
1 su bardağı bezelye
2,5 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
sıvıyağ
imagesormankebabitarifiresimli5ad425590005b
Yemeğin Hazırlanışı:
Oncelikle soğanı soyup kup kup doğrayın Patatesin kabuklarını soyup kup kup doğrayınHavucu soyup kup kup doğrayın Bezelyeleri ayıklayın Havuc ve bezelyeyi tuzlu suda haşlayın (orta dirilikte olacak şekilde) Haşlanmış sebzeleri suzunYağı tencereye koyup patateslerin dışı sert bir kabuk bağlamaya başlayıncaya kadar kızartın Patatesleri bir kaba alın Daha sonra sırası ile haşlanmış havuc ve bezelyeyi ve biberleri soteleyin Sebzeleride patateslerin bulunduğu kaba alın

Orta boy tencereye yağ ekleyip kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin Ateşi acın Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 56 dakika, pembeleşinceye kadar sote edinSoğanı ve sarmısağı tenceredeki etlere ilave edin Yine ara sıra karıştırarak, birkac dakika daha pişirin Domatesleri ilave edip bir kac dakika daha pişirin Tuzunu, kekiğini ve karabiberini koyup, karıştırın Sebzeleri katın Suyu ilave edip, bir taşım kaynatın (bu arada tencerenin uzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp atın) Ateşi kısın Tencerenin kapağını sıkıca ortun Kebabı, ağır ateşte 2530 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin Bu sure icinde, ara sıra tencerenin kapağını acıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin Gerekirse pişirme suresini uzatın

Afiyet olsun
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt