Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Orman Kebabı Tarifi Resimli

Orman Kebabı Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
orman kebabı nasıl yapılır
orman kebabı tarifi
orman kebabı resimli



600 gr kuzu kuşbaşı
2 tane soğan
2 diş sarmısak
4 tane patates
2 tane küp doğranmış domates
2 tane havuç
2 tane sivri biber
1 su bardağı bezelye
2,5 kadeh su
1 tatlı kaşığı tuzlu
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
sıvıyağ

Yemeğin Hazırlanışı:
Ilk Olarak soğanı soyup küp küp doğrayın Patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayınHavucu soyup küp küp doğrayın Bezelyeleri ayıklayın Havuç ve bezelyeyi tuzlu suda haşlayın (orta dirilikte olacak şekilde) Haşlanmış sebzeleri süzünYağı tencereye koyup patateslerin dışı sert bir kabuk bağlamaya başlayıncaya değin kızartın Patatesleri bir vahşi alın sonradan sırası ile haşlanmış havuç ve bezelyeyi ve biberleri soteleyin Sebzeleride patateslerin bulunduğu vahşi alın

Orta tepe tencereye yağ ekleyip kuşbaşı doğranmış kuzu etini ek edin Ateşi açın Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 56 dakika, pembeleşinceye değin sote edinSoğanı ve sarmısağı tenceredeki etlere ilave edin Yine nadiren karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin Domatesleri ek edip bir kaç dakika daha pişirin Tuzunu, kekiğini ve karabiberini koyup, karıştırın Sebzeleri katın Suyu ek edip, bir taşım kaynatın (giderken tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp atın) Ateşi kısın Tencerenin kapağını sımsıkı örtün Kebabı, ağır ateşte 2530 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin Bu vakit içinde, nadiren tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin Icabında pişirme süresini uzatın

Sağlık olsun *
 
858,481Konular
981,443Mesajlar
29,607Kullanıcılar
Ramo0010Son üye
Üst Alt