iltasyazilim
FD Üye
orman kebabı nasıl yapılır
orman kebabı tarifi
orman kebabı resimli
600 gr kuzu kuşbaşı
2 tane soğan
2 diş sarmısak
4 tane patates
2 tane küp doğranmış domates
2 tane havuç
2 tane sivri biber
1 su bardağı bezelye
2,5 kadeh su
1 tatlı kaşığı tuzlu
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
sıvıyağ
Yemeğin Hazırlanışı:
Ilk Olarak soğanı soyup küp küp doğrayın Patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayınHavucu soyup küp küp doğrayın Bezelyeleri ayıklayın Havuç ve bezelyeyi tuzlu suda haşlayın (orta dirilikte olacak şekilde) Haşlanmış sebzeleri süzünYağı tencereye koyup patateslerin dışı sert bir kabuk bağlamaya başlayıncaya değin kızartın Patatesleri bir vahşi alın sonradan sırası ile haşlanmış havuç ve bezelyeyi ve biberleri soteleyin Sebzeleride patateslerin bulunduğu vahşi alın
Orta tepe tencereye yağ ekleyip kuşbaşı doğranmış kuzu etini ek edin Ateşi açın Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 56 dakika, pembeleşinceye değin sote edinSoğanı ve sarmısağı tenceredeki etlere ilave edin Yine nadiren karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin Domatesleri ek edip bir kaç dakika daha pişirin Tuzunu, kekiğini ve karabiberini koyup, karıştırın Sebzeleri katın Suyu ek edip, bir taşım kaynatın (giderken tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp atın) Ateşi kısın Tencerenin kapağını sımsıkı örtün Kebabı, ağır ateşte 2530 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin Bu vakit içinde, nadiren tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin Icabında pişirme süresini uzatın
Sağlık olsun *
orman kebabı tarifi
orman kebabı resimli
600 gr kuzu kuşbaşı
2 tane soğan
2 diş sarmısak
4 tane patates
2 tane küp doğranmış domates
2 tane havuç
2 tane sivri biber
1 su bardağı bezelye
2,5 kadeh su
1 tatlı kaşığı tuzlu
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
sıvıyağ
Yemeğin Hazırlanışı:
Ilk Olarak soğanı soyup küp küp doğrayın Patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayınHavucu soyup küp küp doğrayın Bezelyeleri ayıklayın Havuç ve bezelyeyi tuzlu suda haşlayın (orta dirilikte olacak şekilde) Haşlanmış sebzeleri süzünYağı tencereye koyup patateslerin dışı sert bir kabuk bağlamaya başlayıncaya değin kızartın Patatesleri bir vahşi alın sonradan sırası ile haşlanmış havuç ve bezelyeyi ve biberleri soteleyin Sebzeleride patateslerin bulunduğu vahşi alın
Orta tepe tencereye yağ ekleyip kuşbaşı doğranmış kuzu etini ek edin Ateşi açın Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 56 dakika, pembeleşinceye değin sote edinSoğanı ve sarmısağı tenceredeki etlere ilave edin Yine nadiren karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin Domatesleri ek edip bir kaç dakika daha pişirin Tuzunu, kekiğini ve karabiberini koyup, karıştırın Sebzeleri katın Suyu ek edip, bir taşım kaynatın (giderken tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp atın) Ateşi kısın Tencerenin kapağını sımsıkı örtün Kebabı, ağır ateşte 2530 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin Bu vakit içinde, nadiren tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin Icabında pişirme süresini uzatın
Sağlık olsun *