iltasyazilim
FD Üye
Orman Meyveli İki Renkli Bisküvili Havuç Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo havuç
*1 su bardağı tozşeker
*3 adet çubuk tarçın
*23 adet karanfil
*5 su bardağı su
*23 damla limon suyu
Muhallebisi için :
*3 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 su bardağı tozşeker
*1 su bardağı su
*1 paket sade pötibir biskivi
*1 paket kakaolu pötibör bisküvi
Üzeri için :
*1 küçük kase orman meyveleri
*2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
*1 tutam taze nane yaprağı
Orman Meyveli İki Renkli Bisküvili Havuç Tatlısı Tarifi Yapılışı Havuçları yıkayalım ,irice halka şeklinde doğrayalım, su ile orta ateşte haşlayalım 15 dk sonra şekeri karanfili ,tarçını ,limon suyunu ekleyip ,15 dk daha pişirelim ,havuçları süzgü ile süzelim, mikser kabına alalım ronda ile iyice püre haline getirelim, bir tencereye havuçları kalan suyunu süzerek alalım içine su ile erittiğimiz nişastayı şekeri ekleyelim ,koyu bir kıvam alana kadar pişirelim ,ıslattığımız cam tepsiye sade petibör bisküvileri iki sıra dizelim, üzerine gezdirerek kepçe havuçlu muhallebiyi dökelim, bir kaşığı ıslatalım tersi ile üzerini düzeltelim tekrar kakaolu bisküviyi dizelim, havuçlu muhallebiyi yayalım ,sade bisküviyi bu sefer dizelim, üzerine tekrar havuçlu muhallebiyi yayalım, düzeltelim üzerini orman meyveleri Hindistan cevizi ve taze nane yaprağı ile süsleyelim, bir gece buzdolabında bekletelim ertesi gün dilimleyerek servis yapalım, afiyet olsun
*
*1 kilo havuç
*1 su bardağı tozşeker
*3 adet çubuk tarçın
*23 adet karanfil
*5 su bardağı su
*23 damla limon suyu
Muhallebisi için :
*3 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 su bardağı tozşeker
*1 su bardağı su
*1 paket sade pötibir biskivi
*1 paket kakaolu pötibör bisküvi
Üzeri için :
*1 küçük kase orman meyveleri
*2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
*1 tutam taze nane yaprağı
Orman Meyveli İki Renkli Bisküvili Havuç Tatlısı Tarifi Yapılışı Havuçları yıkayalım ,irice halka şeklinde doğrayalım, su ile orta ateşte haşlayalım 15 dk sonra şekeri karanfili ,tarçını ,limon suyunu ekleyip ,15 dk daha pişirelim ,havuçları süzgü ile süzelim, mikser kabına alalım ronda ile iyice püre haline getirelim, bir tencereye havuçları kalan suyunu süzerek alalım içine su ile erittiğimiz nişastayı şekeri ekleyelim ,koyu bir kıvam alana kadar pişirelim ,ıslattığımız cam tepsiye sade petibör bisküvileri iki sıra dizelim, üzerine gezdirerek kepçe havuçlu muhallebiyi dökelim, bir kaşığı ıslatalım tersi ile üzerini düzeltelim tekrar kakaolu bisküviyi dizelim, havuçlu muhallebiyi yayalım ,sade bisküviyi bu sefer dizelim, üzerine tekrar havuçlu muhallebiyi yayalım, düzeltelim üzerini orman meyveleri Hindistan cevizi ve taze nane yaprağı ile süsleyelim, bir gece buzdolabında bekletelim ertesi gün dilimleyerek servis yapalım, afiyet olsun
*