Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ormanda Yaşayan Hayvanlar İle İlgili Bilmeceler

Ormanda Yaşayan Hayvanlar İle İlgili Bilmeceler
0
129

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Ormanda Yaşayan Hayvan Bilmeceleri

Cocuklarınızla keyifli vakit gecirebileceğiniz ormanda yaşayan hayvan bilmeceleri:

“Miyav miyav der gezermiş,Her zaman sut icermiş (kedi)

Nazlı gitse izi yok,Hızlı gitse tozu yok (arı)

Daldan dala atlarım,Kollarımla sarkarım (maymun)

Burnu uzun kulakları kepcedir,Acep neyin nesidir (Fil)

Dağda gezer, balı sezer,Tabanı cıplak , kılları ak (ayı)

ormanın derinliklerinde gizli,geceleri urkutur maceraperestleri (baykuş)

Ucar dağ gezer,Ucar bağ gezer,Ucar iliksiz,Ucar kemiksiz (kelebek)

Bahcede kırda dolaşır,evini sırtında taşır (kaplumbağa)

Yırtıcı etoburdur av alanı der cay,paylaşımda hep onde her dem onun koca pay,ilk cağlardan bu gunlere nice uygarlıklara guc simgesi olmuştur bu yeleli sarı tay (aslan)

Geceleri gezerek,olacağı sezerek,tavuk kıyımı yapar,kumeslere sızarark (tilki)

yırtıcı yabanidir suru halinde yaşar,dağlarda ormanlarda gurupca ucer beşer,kopeğe pek yakındır kopekle bu dol verir,ama koyunla duşman koyun gormesin deşer (kurt)

En yuksek daldaki yaparakları o yer en uzun boylu benim der (zurafa)

surunerek yururum tısss diyerek seslemnirim,boğa engerekli cıngıraklı,derim pullu ve farklı (yılan)

Karşıdan baktım hic yok,Yanına vardım pek cok (karınca)

Dağdan gelir dak gibi,Kollan budak gibi,Eğilir bir su icer,Bağırır oğlak gibi (geyik)