Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Örnek Öğretmen Davranışları

Örnek Öğretmen Davranışları
0
130

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Misal Öğretmen'in Davranışları

Örnek Hoca Davranışları Nasıl Olmalı

Her şeyden önce öğretmen, yetiştiricilik ve rehberlik özelliğine sahip olan kişidir Buna kadar öğretmen, günün şartlarına göre sürekli olarak kendini yeniler; mesleği ile ilgili gelişmeleri ve buluşları peşine düşüp takip eder

üstelik iyi bir öğretmen, iyi ahlâk ve fazilet sahibidir Yalnız konuşmalarıyla değil, kılık kıyafet, temizleme ve davranışlarıyla da misal bir insan olmaya itina gösterir

Öğrencilerine kendi çocukları gibi davranmalı

Yalnız Allah (cc) rızası için çalışmalı, hiçbir şekilde maddî bir üstünlük beklememeli

Öğrencilerine öğütlerini tereddütsüz söylemeli

Tedrisatında (dersini işlerken) kolaydan zora, bilinenden bilinmeyene, yakından uzağa bir yol takip etmelidir (Bu prensipler, günümüzde öğretim kanunları olarak kabul edilmektedir

Tek hedefinin zorlama, gurur, kıskançlık yok, Allaha (cc) yaklaşmak olmal

Öğrenciyi kötü davranışlarından dolayı ikaz etmeli

Kendi branşı dışındaki ilimleri kötülememeli, aksine, öğrencileri alaka alanlarına kadar yönlendirmeli

Öğrencinin data seviyesinin üzerine çıkmamalı

Öğrencilerin akıl sınırlarına kadar öğretim yapılmalı, ta ancak zekâsı sınırlı olanların cesaretleri kırılmasın

Öğrettiği bilgi ve hoş davranışları bana kalırsa kendisi yaşamalı, yani ilmiyle amil olmalıdır

Özel Baskı *

858,475Konular
981,229Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt