Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ortaokul öğrencileri hurdadan teknoloji üretiyor

Ortaokul öğrencileri hurdadan teknoloji üretiyor
0
113

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
61
Kocaeli'de ortaokul öğrencileri, jurnal yaşamlarındaki ihtiyaçlarından yola çıkarak, hurda parçalardan teknolojik ürün geliştiriyor
Güneş enerjisiyle çalışan bisiklet, kuluçka makinesi, rüzgar türbini, görme engelliler için sensörlü baston gibi 25 farklı tasarımı çalışır hale getiren öğrenciler, değişik yarışmalara katılarak projelerine takviye arıyor
Teknoloji Tasarım öğretmeni Tolga İletmiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerinde yapabilirimbilinci oluşturmaya çalıştıklarını, ilerleyen yıllarda ülke için teknolojik ürünler üreten bireylerin çoğalmasını istediklerini söyledi
Öğrencilerin jurnal yaşamlarındaki sorunlardan yola çıkarak teknolojik ürünler tasarladığına göze çarpan eden İletmiş, Hayatlarında karşılaştıkları güçlüklere karşın tasarımlar yapıyorlar Bir olaydan etkilenip, o olaya yönelik tasarımlar yapıyorlar Bazı öğrencilerimiz de evlerinde olmayan bir ürüne karşın tasarım yapıyordiye konuştu

Çocukların fikirlerini küçümsemiyoruz
İletmiş, yapılan ürünlerin çoğunun piyasada fiyatı yüksek bulunan ya da bulunamayan tasarımlardan oluştuğunu belirterek, öğrencilerin idareli anlamda zorluk yaşamamaları için külüstür parçalar kullandıklarını kaydetti
Öğrencilerinin çalışmayan bir teknolojik ürünü çöpe atmadığını belirten İletmiş, şunları konuştu:
Öğrencilerimiz, 'Nasıl bir teknolojik tasarım yapabiliriz? sorusunu sorduktan sonra bunu derste değerlendiriyorlar Projelerimiz, bir ortaokul öğrencisinin güç gerçekleştirebileceği projeler Biz inanıyoruz ama bu öğrencilerimiz yaptığı projelerle önder olabilecek projeler gerçekleştirecek Çocukların fikirlerini küçümsemiyoruz Tasarımsal yönde başarılı olan öğrencileri seçip, ülke için ürün imal gerçekleştirebilen bireyler geliştirmek istiyoruz
Ürüne farklılıklar katarak, yeni üretimler gerçekleştiriyoruz
Güneş enerjisiyle çalışan bisiklet tasarladıklarını anlatan İletmiş, Normalde sorumluluk edildiğinde bisiklet 45 kilometre gidebilliyor lakin üzerindeki güneş paneli sayesinde bu uzaklık 100 kilometreye kadar çıkabiliyor Şanzımanından akü sistemine kadar çıkma malzemeler kullandıkdedi
Farklı konularda 25 teknolojik ürün tasarladıklarını ifade eden İletmiş, aynı üretimlerden yola çıkıp, ürüne farklılıklar kattıklarını söyledi
Ara Sıra de yeni bir mahsul tasarladıklarını vurgulayan İletmiş, Öğrencilerimizin fikirlerini önemsediğimiz için bambaşka ürünler ortaya koyabiliyoruzifadesini kullandı
Bilimle uğraşan yerlerde niyetlenmek istiyorum
Ortaokul 8'inci sınıf öğrencisi Enes Aydın da tasarım öğretmenlerinin yardımıyla güneş enerjisiyle çalışan bir bisiklet tasarladıklarını belirterek, bununla eve gidip gelebildiğini dile getirdi
Tasarımlarında sadece güneş paneliyle çok miktar kontrol cihazına para ödediklerini kaydeden Kültürlü, Hurda çıkma malzemeler kullandık Ürünü 3 ayda kullanılabilir ışık halkası getirdik Daha önce asker almak istiyordum fakat şimdi öğretmenimin verdiği destekle tasarladığımız bu üründen sonra bilimle uğraşan yerlerde kastetmek istiyorumşeklinde konuştu
Bir haftada, 80 liraya mülk ettik
Sekizinci sınıf öğrencisi Beyza Koçan ise çevresindeki görme engelli insanların yaşadığı sıkıntılardan nedeniyle sensörlü baston tasarladıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:
Onlar için kaldırımlara özel olarak döşenmiş taşlar var ama her kaldırımda değil Onlar 'takılacağım' korkusu olmadan rahatça bizim gibi olağan bir şekilde yürüsünler diye bu bastonu tasarladık Bir haftada, 80 liraya mal ettik Daha önce hoca edinmek istiyordum lakin bu işlerle uğraşmaya başladıktan daha sonra makina mühendisliği okumak istiyorum
Öğrencilerden Hatice Sultan Seçkin de bahçelerinde tavuk yetiştirdiklerini anlatarak, Bahçemizdeki tavuk sayımız az, elde ettiğimiz yumurtayı artı kullanmıyoruz Yumurtaları tavuk sayısını çoğaltmak için uygulamak istedim Çalışmamız takriben 40 gün sürdü Kuluçka makinesini 37,5 dereceye ayarladım, 22 gün içerisinde civcivler oluşmaya başlıyor

858,506Konular
983,015Mesajlar
33,105Kullanıcılar
2955SamsunSon üye
Üst Alt