iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
5 su bardağı pişmiş et (sosu ile beraber)
34 su bardağı soğuk patates püresi
14 su bardağı süt (ya da su)
2 çay kaşığı kabartma tozu
12 yanm çay kaşığı tuz
13 su bardağı margarin
15 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Fırını yüksek derecede ısıtın Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın Margarini bezelye iriliğinde doğrayın, patates püresi ile karıştırıp, karışıma katın Buna su veya süt ilave edip, karıştırın Hafif unlanmış bir tahta üzerinde hamuru yaklaşık 15 cm kalınlığında açın Hamurun çapının eti koyacağınız kasenin ağzını örtecek kadar geniş olmasına dikkat edin Buharın çıkabilmesi için hamurun üzerinde birkaç ufak delik açın Eti ısıtıp kaseye boşaltın Üzerine önceden açtığınız, patatesli hamuru örtün 2025 dakika fırında pişirin
5 su bardağı pişmiş et (sosu ile beraber)
34 su bardağı soğuk patates püresi
14 su bardağı süt (ya da su)
2 çay kaşığı kabartma tozu
12 yanm çay kaşığı tuz
13 su bardağı margarin
15 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Fırını yüksek derecede ısıtın Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın Margarini bezelye iriliğinde doğrayın, patates püresi ile karıştırıp, karışıma katın Buna su veya süt ilave edip, karıştırın Hafif unlanmış bir tahta üzerinde hamuru yaklaşık 15 cm kalınlığında açın Hamurun çapının eti koyacağınız kasenin ağzını örtecek kadar geniş olmasına dikkat edin Buharın çıkabilmesi için hamurun üzerinde birkaç ufak delik açın Eti ısıtıp kaseye boşaltın Üzerine önceden açtığınız, patatesli hamuru örtün 2025 dakika fırında pişirin