örtünün hikmeti Kapının sırt sırta çalınmasıyla yatağımdan fırladım Gecenin bu saatinde gelen kim olabilirdi ki? Alelacele aşağıya inerek kapıyı açtım Bitişik evde oturan arkadaşımın oğluyduNefes nefese, Babam fazla hasta, arabanızla doktora götürebilir misiniz? dedi Arabam 2 gündür tamirde, ama telefon edip hekim çağırabiliriz Bir doktor arkadaşıma telefon ettikten daha sonra çocukla beraber babasının yanında gittik Adamcağız yattığı yerde büyük bir acıyla kıvranıyor ve kasılan parmaklarıyla, duvarın sıvalarını çiziyordu Yatağını duvardan uzaklaştırırken, eşi : Bugün ava gitmişti, fakat döndüğünde rengi sapsarıydı 2 saattir kendini bilmeden kıvranıyor Acaba avda bir şey mi oldu? dedim Zannetmiyorum, yalnızca baş parmağını kesmişti O civardaki bir türbede bulduğu kumaş parçasıyla sarıp kanını dindirmiş Böyle söylerken sehpanın üstünde duran ve rast gele yırtıldığı emin olan yeşil bir kumaş parçasını gösteriyordu Fakat eşi sonradan bu bezi değiştirmiş ve kesilen parmağı, bere bandıyla sarmıştı Arkadaşım, azıcık sonradan gelen doktorun vurduğu iğneyle sakinleşerek kendine geldi Doktor, ona neyi olduğunu sorunca, Muhteşem bir kabustu, beni av esnasında kesilen parmağımdan tutup havaya fırlatıyorlardı Ve yere her düşüşümde kırılan kemiklerimin acısını bir bir duyuyordum Ve içten bir iç geçirerek, Galiba,bunun sebebini de biliyorum, dedi Arkadaşım, bütün ısrarlarımıza rağmen bildiği şeyin ne olduğunu anlatmadı Ancak oğlu, onun iyileşir iyileşmez çarşıya çıktığını ve yeşil bir örtü diktirdiğini söyledi Babası sonra, avlandığı tepenin yamacındaki türbeyi ziyaret etmiş ve sandukçanın üzerindeki yeşil örtüyü değiştirerek eskisini eve getirmişti Delikanlı, eski örtüden bir tutam yırtıldığını anında fark etmiştiVe babasının, kesilmiş parmağındaki yeşil bez parçası, o örtünün yırtık kısmına tam olarak uyuyordu