Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Oruç bozduran şakalar

Oruç bozduran şakalar
0
54

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Oruç bozduran şakalar Şakanında bir haddi sınırı var diyerek eski Ramazanlarda bakın orucu bozmaya varana kadar yapılan bazı şakalardan örnekler atamak istiyorum arkadaşlarorucbozduransakalar5c544c5bbbc22alt Ramazanlar'da yapılan şakalar daha ziyade oruç üstüne olduğu için bazıları oruç bozdurmaya dek giderdi Böyle şakalar da, daha ziyade iftara yakın saatlerde tiryakilere yapılırdı Tiryaki olanların bildiği gibi; oruç tutulunca istek, susama böylece etkili olmazdı Lakin sigaraya dayanılmazdı Sigara tiryakileri gibi, kahve, dere tiryakileri de vardı Öylesine ancak, bu kişiler iftar topu atılınca bir yudum su ile oruçlarını bozup, derhal tütüne veya kahve fincanlarının sapına yapışırlardı Ama ondan sonradan yemek yemek yemeye girişirlerdi İşte yapılan şakalar da bu tür tiryakiler üzerine yöneltilirdi Mesela top atılmasına 510 dakika kala sigara tabakası açılıp, Buyurdiye şaka olarak ikramda bulunulur, kibrit çakıp Yaksana!diye burnunun ucuna değin sokulurdu Tiryaki zaten tütüne hasret, bundan başka burnunun ucuna değin sigara getirilince, dayanamaz Lahavleçekerdi Bununla da hiddetini yenemezse, ağır sözler söyler, hatta küfürler savururdu Şakayı yapanlar da kahkahayı basarlardı Bir kısım Ramazan muzipleri de top sesini gayet güzel taklit eden el vurmaları yaparak, tiryakinin kulağının dibinde yalancıktan top patlatırlardı Tiryaki tamamen küplere biner Bazen o kadar ağır küfürler savurur fakat, orucu bile bozulurdu Ramazan şakalarından tarihe geçenleri böylece çok olmuştur İşte bunlardan biri: Sultan II Mahmut'un Kızlar Ağası Tahsin Ağa, çok cahil olduğu için de fazla kibirli, kendini beğenmiş biriydi Her şeyi bildiğini sanırdı Sultan Mahmut'un bir de Sait Efendi adında çok akıllı, hazırcevap bir sohbetçisi vardı Sait Efendi, oldum olası bu cahil Kızlar Ağası'na kızardı Bir Ramazan günü ona oyun oynayıp, padişahın gözünden yıkmak istedi ve Tahsin Ağa'nın odasına girdi Fakat ne giriş! Başı önünde ,elleri göbeğine emrindeki Sesi de fazla saygılı: Efendi hazretleri Size tüm Müslümanlar adına bir ricaya geldim bildiğiniz gibi, bir zamanlar Ramazan orucu 6 aydı Müslümanlar, padişahın Kızlar Ağası'na rica ettiler O da padişaha söyleyerek, orucu 3 aya indirtti IV Murat'ın Kızlar Ağası da 1 avuç içi indirtti Şu Anda de siz himmet etseniz de 1 haftaya indirtsenizSonrası malum Kendisine böylece güvenen Tahsin Ağa, anında padişaha söylemiş Ertesi gün de Mekke'ye sürülünce, cümbür cemaat derin bir Ohçekmişti  

858,505Konular
982,715Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt