Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Oruc Mesajları Sozleri

Oruc Mesajları Sozleri
0
102

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Oruc Mesajları Sozleri
Oruc Mesajları
Oruc Mesajları Ve Guzel Sozleri

♥ SozlerHer bir iyilik icin on mislinden yedi yuz misline kadar karşılık olabilir, fakat oruc başkadır Cunku oruc benim icindir ve onun ecrini ben vereceğim

♥ Bizim orucumuzla ehli kitabın orucu arasında hudut, sahur yemeğidir (Muslim, 6, 60)

♥ Kim iman ederek ve sevabını Allah’tan umarak ramazan orucunu tutarsa onceki gunahları affedilir

♥ Ramazan’da orucunu tutup da Şevval’den de altı gun tutan kimse butun sene oruc tutmuş gibidir (R Salihin, 1259)

♥ Canımı elinde tutan Allah’a yemin ederim ki; oruclunun ağız kokusu, Allah katında misk kokusundan daha hoştur: Allah der ki: Ağzı kokan şu kul şehvetini, yemesini, icmesini benim icin terkediyor Madem ki sırf benim icin oruc tutmuş, o orucun ecrini ben veririm

♥ islam beş esas uzerine bina edilmiştir: Allahtan başka ilah olmadığına ve Muhammedin Onun kulu ve elcisi olduguna şehadet etmek, namaz kılmak, oruc tutmak, Kabeye haccetmek, Ramazan orucu tutmak Tirmizi, İman 3, (2612)

♥ Oruclu icin birisi iftar ettiği vakit, oteki Rabbi ile karşılaştığı vakit olmak uzere iki sevinc vardır

♥ Oruc bir kalkandır

♥ Oruc sabrın yarısıdır

♥ Oruclu iken vefat etmiş kimseye Allah kıyamete kadar oruc tutmuş sevabı yazar

♥ Oruc tutun, sıhhat bulasınız

♥ Oruclunun uykusu ibadettir

♥ Cennet’in bir kapısı var, adına “Reyyan derler, oradan ancak oruclular girebilir

♥ Yemekten ve icmekten kesilmek oruc değildir Oruc, cirkin soz soylemekten, kotu temastan, nefsin boyunduruğundan kurtulmak ve fena hareketlerden sakınmaktır

♥ Yalanla, gıybetle zedelenmeyen oruc, fenalıklara siperdirOruclu olan bir kimse, bir muminin aleyhinde dedikodu ve ona eziyet etmedikce, iftar edinceye kadar ibadettedir

♥ Oruc Tutmak Ruhu temizle şmanı genişletir

♥ oruc her muslumanın iman ayıdır

♥ Oruc

“Ey iman edenler! Sizden evvelkilere yazıldığı gibi, size de oruc yazıldı Umulur ki, Allah’ın emrini tutup, vikayesine giresiniz

(Farz olan oruc) sayılı gunlerdedir Sizden kim o gunlerde hasta yahut sefer uzere olursa, tutamadığı gunler sayısınca başka gunlerde tutar Oruca gucu yetmeyenler de, bir yoksul doyumu fidye verirler Bununla beraber kim gonulden gelerek bir hayır yaparsa, işte bu, onun icin daha hayırlıdır Oruc tutmanız sizin hakkınızda daha hayırlıdır, bilirseniz

(O sayılı gunler) Ramazan ayıdır ki, Kur’an o ayda insanlara hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı ayırd eden hukumlerin nice acık delilleri olarak indirilmiştir Oyleyse sizden kim, o aya erişirse, onda oruc tutsun Kim de hasta olur, yahut bir sefer halinde bulunursa tutamadığı gunler sayısınca tutarak kaza etsin Allah sizin icin kolaylık diler, gucluk dilemez Bu da o sayıyı ikmal etmeniz, Allah’ı sizi muvaffak kıldığı şeyden dolayı buyuk tanımanız icindir Boyle yaparsanız, şukretmiş olursunuz

858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt