Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Oruç ve Fazileti

Oruç ve Fazileti
0
58

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Oruç ve Fazileti oruç, fazileti, nedir, hakkında bilgiler için yazımıza buyrun arkadaşlar 1549028750 1549028750 orucvefazileti5c544d93272dborucvefazileti5c544d93272db orucvefazileti5c544d93272db Orucun Fazileti hakkında sizlere bu yazımızı sunuyoruz melekler; Resulullah aleyhissalatu vesselam, iftar ettiği zaman şu duayı okurdu: “Allahümme kir sumtü ve ala rızkıke eftartü (Ey Allahım senin rızan için oruç tuttum ve senin rızkınla orucumu açıyorum ) Ebu Davud, Savm 22 * “Oruçlu için iki sevinç vardır: Biri, orucu açtığı zamanki sevincidir; diğeri de Rabbine kavuştuğu zamanki sevincidir Oruçlunun ağzından çıkan koku (halüf), Allah indinde misk kokusundan daha hoştur ’’ Buhari, Savm 2 * “Oruç perdedir Biriniz birgün oruç tutacak olursa kötü söz sarfetmesin, bağırıp çağırmasın Birisi kendisine yakışıksız laf edecek ya da ağız dalaşı edecek olursa “ben oruçluyum!’’ desin (ve ona bulaşmasın) ’’ Buhari, Savm 2 * “Kim Allah Teala yolunda bir gün oruç tutsa, Allah onunla alev arasına, genişliği sema ile arz arasını tutan bir hendek kılar Tirmizi, Cihâd 3 * Ebu Ümâme (radıyallahu anh) anlatıyor: “Ey Allah’ın Resülü dedim, bana öyle bir amel emret oysa (yaptığım takdirde) Allah beni mükâfaatlandırsın ’’ “Sana dedi, orucu öğüt ederim, zira onun bir eşi yoktur ’’ Nesâi, Sıyam 43 * “Cennette Reyyân denilen bir kapı vardır Oradan yalnızca oruçlular girer Oruçlular girdiler mi artık kapanır, kimse oradan giremez Buhari, Savm 4 * “Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap yazılır Üstelik bu sebeple oruçlunun sevabından hiçbir eksilme olmaz ’’ Tirmizi, Savm 82 *** “Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur Buhari, Savm 5  

858,498Konular
982,048Mesajlar
30,026Kullanıcılar
ichramalllSon üye
Üst Alt