Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Oruçla İlgili Hadis-i Şerifler

Oruçla İlgili Hadis-i Şerifler

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Bizim orucumuzla ehli kitabın orucu arasında sınır, sahur yemeğidir
(Müslim, 6, 60)
Ramazan'da orucunu tutup da Şevval'den de altı gün tutan kimse tüm yıl oruç tutmuş gibidir
(R Salihin, 1259)
İslam beş üstüne yapı edilmiştir: Allahtan başka ilah olmadığına ve Muhammedin Onun kulu ve elçisi olduguna şehadet etmek, namaz kılmak, oruç yetişmek, Kabeye haccetmek, Ramazan orucu yetişmek
(Tirmizi, İman 3, (2612))
Resulullah (tez) vefat edinceye dek Ramazanın son on gününde itikafa girer ve derdi oysa: Kadir gecesini Ramazanın son on gününde arayın Resulullah (sav)'dan daha sonra, zevceleri de i'tikafa girdiler
(Müslim, İtikaf 5, (1172))
Resulullah (iddia)a Kadir gecesi (Ramazan'ın neresinde?) diye sorulmuştu O, Ramazanın tamamında!diye yanıt verdi
(Ebu Davud, Salat, 824, (1387))
Bir bayan Resulullah (sav)a gelerek: Ben haccetmek için hazırlık yapımştım Bana (bir mani) talep oldu ne yapayım?Ramazanda umre yap, zira o ayda umre tıpkı hacc gibidirbuyurdu
(Ebu Davud, Hacc 79, Tirmizi, Hacc 95)
Kadir gecesini, kim sevabına inanıp onu ümidiyle ihya ederse, geçmiş günahları affedilir
(Müslim, Müsafirin 174, (769); Ebu Davud, Salat 318, (1371); Tirmizi, Savm 83)
Resulullah (sav) buyurdular ki: Ramazan ayı girdiği süre cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur
(Müslim, Sıyam 2, (1079))
Kim Ramazan orucunu miktar ve ona Şevval ayından altı gün ek ederse, sözde yıl orucu tutmuş olur
(Tirmizi, Savm 53, (759); Ebu Davud, Savm 58, (2432))
Beş vakit namaz, bir cuma namazı öteki cuma namazına, bir Ramazan öteki Ramazana hep kefarettirler Büyük günah irtikab edilmedikçe aralarındaki günahları affettirirler
(Müslim, Taharet 14, (223); Tirmizi, Salat 160, (214))
Ramazan girip çıktığı halde günahları affedilmemiş olan insanın burnu sürtülsün Anne ve babasına ya da bunlardan birine yetişip de onlar sayesinde cennete girmeyen kimsenin de burnu sürtülsün Ben yanına zikredildigim süre bana salat okumayan kimsesinin de burnu sürtülsün!
(Tirmizi, Daavat 110, (3539))
İslam beş esas üstüne bina edilmiştir: Allahtan başka ilah olmadığına ve Muhammedin Onun kulu ve elçisi olduguna şehadet etmek, namaz kılmak, oruç yetişmek, Kabeye haccetmek, Ramazan orucu yetişmek
(Buhari, İman 1; Müslim, İman 22 )
Oruç perdedir Biriniz birgün oruç tutacak olursa fena söz sarfetmesin, bağırıp çağırmasın Birisi kendisine hoş olmayan laf edecek veya tartışma edecek olursa ben oruçluyum!desin (ve ona bulaşmasın)
(Müslim, Sıyam 164, (1161))
Kim Allah Teala yolunda bir gün oruç tutsa, Allah onunla ateş arasına, genişliği sema ile arz arasını tutan bir hendek kılar
(Tirmizi, Cihad 3, (1624))
Cennette Reyyan denilen bir kapı vardır Oradan sadece oruçlular girer Oruçlular girdiler mi bundan böyle kapanır, kimse oradan giremez(Tirmizinin rivayetinde şu ziyade var: Oraya kim girerse ebediyyen susamaz
(Tirmizi, Savm 5)
Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap yazılır Bundan Başka bu sebeple oruçlunun sevabından hiçbir eksilme olmaz
(Tirmizi, Savm 82, (807); İbnu Mace, Sıyam 45, (1746))
Kim oruçlu olduğu halde unutur ve yerse veya içerse orucunu tamamlasın Çünkü ona Allah yedirip içirmiştir
(Müslim, Sıyam 171, (1155); Tirmizi, Savm 26, (721))
Zahmetsiz ganimet kışta tutulan oruçtur
(Tirmizi, Savm 74, (797))
Ramazan ayında, hasta ya da ruhsat sahibi olmaksızın kim bir jurnal orucunu yerse, bütün süre boyu oruç tutsa bu orucu kaza edemez
(Buhari, Savm 29; Tirmizi, Savm 27, (723))
Kim Allah Teala yolunda bir gün oruç tutsa, Allah onunla ateş arasına, genişliği sema ile talep arasını tutan bir hendek kılar
(Tirmizi, Cihâd 3, (1624))
Kişinin fitnesi ehlinde, malında, çocuğunda, nefsinde ve komşusundadır Oruç, namaz, sadaka, emri bi'lmaruf ve nehyi ani'lmünker bu fitneye kefaret olur!
(Müslim, Fiten 17, (144), Tirmizi, Fiten 71, (2259)) *

858,471Konular
981,205Mesajlar
29,544Kullanıcılar
Aal01Son üye
Üst Alt