Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Oruçlu İken Unutarak Su İçmek

Oruçlu İken Unutarak Su İçmek
0
392

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Oruçlu İken Unutarak Su İçmek Orucu Bozar mı?

Allah unutarak yapılan hatalardan dolayı insanı sorumluluk sahibi tutmamıştır Çünkü bunda kulun bir tesiri olmamaktadırOruçta da bu böyledir Unutarak doyasıya yemek yemek yense, kanasıya su içilse, hatırlanmadıkça tuttuğu orucuna bir zarar gelmemektedir Oruçlu olduğunu hatırlandığı an hemencecik ağzın çalkalanması gerekmektedir

Peygamber Efendimiz Sallallâhu Aleyhi Vessellem şöyle buyurmuştur;

Biriniz oruçlu iken unutarak bir şey yiyip içer, daha sonra da hatırlarsa orucunu bozmayıp tamamlasın Çünkü ona Allah yedirmiş ve içirmiştir
*

Similar threads

Oruclu İken Unutarak Su İcmek Orucu Bozar mı? Allah unutarak yapılan hatalardan dolayı insanı sorumlu tutmamıştır Cunku bunda kulun bir tesiri olmamaktadırOructa da bu boyledir Unutarak doyasıya yemek yense, kanasıya su icilse, hatırlanmadıkca tuttuğu orucuna bir zarar gelmemektedir Oruclu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
Oruçluyken unutarak birşeyler yemek yemekiçmek Ramazan ayında millet unutarak birşeyler yiyip içebiliyor Özellikle minik yaşlarda bende yaşamıştım bu stil olaylar ve fazla merak ederdim aceba orucum hasar fark etti mü diye? Eğer sizler ya da yakınlarınız unutarak birşeyler yer yada içerse...
Cevaplar
0
Görüntüleme
201
Oruçluyken unutarak birşeyler yemekiçmek Ramazan ayında halk müziği unutarak birşeyler yiyip içebiliyor Özellikle minik yaşlarda bende yaşamıştım bu stil olaylar ve fazla merak ederdim aceba orucum hasar fark etti mü diye? Eğer sizler ya da yakınlarınız unutarak birşeyler yer yada içerse...
Cevaplar
0
Görüntüleme
186
Yanlışlıkla yemek içmek orucu bozar mı? Unutarak yemek yemek içmek orucu bozmaz Hz Peygamber (sas), “Bir kimse oruçlu olduğunu unutarak yer, içerse orucunu tamamlasın, bozmasın Çünkü onu, Allah yedirmiş, içirmiştir (Buhârî, Savm, 26) buyurmuştur Unutarak yiyip içen kimse, oruçlu olduğunu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Ramazanda unutarak yemek,içmek oruç bozar mı? Oruçluyken unutarak yemek içmek kişinin orucu bozulur mu sorusuna diyanetin verdiği yorumlama; Unutarak yemek yemek, içmek orucu bozmaz Peygamber Efendimiz, Bir kimse oruçlu olduğunu unutarak yer, içerse orucunu tamamlasın, bozmasın Çünkü onu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
858,467Konular
981,169Mesajlar
29,537Kullanıcılar
emirbregaSon üye
Üst Alt