Orucluyken Susamamak İcin Ne Yapılmalı
Orucluyken Susamamak İcin Neler Yapmalıyız
Orucluyken Susamamak İcin fazla yağlı yiyeceklerden sakınmalıyız sahurda daha hafif ve bol sıvı iceren besinler yemeliyiz Oruclu iken susamamak icin sahurda yeteri miktarda sıvı tuketilmeli ve su icilmeli
Bir kişinin gunluk sıvı ihtiyacının yaklaşık 2,5 litredir
Sahurda ne kadar cok yenilir icilirse, gun icinde o kadar az acıkılır, susanır anlayışı yanlış Oruc tutulan gun boyunca susamamak icin genel olarak sahurda ya da iftarda, kısa sure icinde yoğun şekilde su icilir Bir anda yoğun miktarda sıvı alımı, vucutta, tıpkı bir anda aşırı yemek yemenin yaptığı etkiye benzer bir etki oluşturur
Sıcakların yuksek seyrettiği bu donemde gun icinde susuzluk cekmemek icin, sahura kadar azar azar sıvı gıdalar tuketilmeli Bu şekilde duzenli olarak su alımı, bir gun sonra vucudun daha tasarruflu su harcamasını sağlar
Gun icinde emek yoğun calışanlar ve aşırı terleyenlere, kaybettikleri mineralleri yerine koyabilmeleri icin iftarda tuzlu ayran icmelerini, fosfor kaybını gidermek icin de kırmızı et yerine balık eti tuketmeleri gerekmektedir
İftarda az ve hafif yiyecekler yenmesini oneren uzmanlar iftar ve sahurda susuzluğa neden olabilen kavurma ve kızartmadan kacınılması gerekiyor
Orucluyken Susamamak İcin Neler Yapmalıyız
Orucluyken Susamamak İcin fazla yağlı yiyeceklerden sakınmalıyız sahurda daha hafif ve bol sıvı iceren besinler yemeliyiz Oruclu iken susamamak icin sahurda yeteri miktarda sıvı tuketilmeli ve su icilmeli
Bir kişinin gunluk sıvı ihtiyacının yaklaşık 2,5 litredir
Sahurda ne kadar cok yenilir icilirse, gun icinde o kadar az acıkılır, susanır anlayışı yanlış Oruc tutulan gun boyunca susamamak icin genel olarak sahurda ya da iftarda, kısa sure icinde yoğun şekilde su icilir Bir anda yoğun miktarda sıvı alımı, vucutta, tıpkı bir anda aşırı yemek yemenin yaptığı etkiye benzer bir etki oluşturur
Sıcakların yuksek seyrettiği bu donemde gun icinde susuzluk cekmemek icin, sahura kadar azar azar sıvı gıdalar tuketilmeli Bu şekilde duzenli olarak su alımı, bir gun sonra vucudun daha tasarruflu su harcamasını sağlar
Gun icinde emek yoğun calışanlar ve aşırı terleyenlere, kaybettikleri mineralleri yerine koyabilmeleri icin iftarda tuzlu ayran icmelerini, fosfor kaybını gidermek icin de kırmızı et yerine balık eti tuketmeleri gerekmektedir
İftarda az ve hafif yiyecekler yenmesini oneren uzmanlar iftar ve sahurda susuzluğa neden olabilen kavurma ve kızartmadan kacınılması gerekiyor