Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Orucu Bozan Şeyler

Orucu Bozan Şeyler
0
222

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Orucu bozan şeyler ondur (melinde dokuzu geçiyor):

1- Kasden veya bilerek insanın vücuduna herhangi bir şeyin içeri girmesi,

2- Ön ve arka yollarından bir şeyin girmesi,

3- Bilerek kusmak.

4- Bilerek cinsel ilişkide bulunmak,

5- Şehvetli oynamakla meninin çıkması,

6- Hayız olmak,

7- Nifas olmak,

8- Delirmek,

9- Mürted olmak.

Similar threads

şafii mezhebinde oruc Orucun Tarifi Lugatta siyam, birşeyden korunmak, tutunmak, cekinmek demektir Bu, konuşma veya yemekten kacınmak da olabilir Bunun delili, Allah Teala'nın, Hz Meryem'den hikaye ettiği şu ayettir: Ben Rahman icin oruc adadım (Meryem26) Yani 'konuşmamak icin soz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
149
şafii mezhebinde oruç Orucun Tarifi Lugatta siyam, birşeyden korunmak, tutunmak, çekinmek demektir Bu, konuşma veya yemekten kaçınmak da olabilir Bunun delili, Allah Teâlâ'nın, Hz Meryem'den hikâye ettiği şu ayettir: Ben Rahman için oruç adadım (Meryem26) Yani 'konuşmamak için laf verdim'...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Mezheplere Gore Orucu Bozan Haller Orucu Bozan Haller Nelerdir Mezheplere Gore Hanefi Mezhebine gore Orucu Bozan Şeyler Orucu Bozup Keffareti Gerektiren Şeyler: l Gıda ve ilac turunden birşeyi kasten yeme ve icme, 2Kasten cinsel ilişkide bulunma ve bulunulma, 3Kan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Mezheplere Göre Orucu Bozan Haller Orucu Bozan Haller Nelerdir Mezheplere Kadar Hanefi Mezhebine göre Orucu Bozan Şeyler Orucu Bozup Keffareti Gerektiren Şeyler: l Yiyecek ve ilaç tarzında birşeyi bile bile yeme ve içme, 2Kasten cinsel ilişkide katılmak ve bulunulma, 3Kan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
164
Orucu bozan şeyler Sual: Ramazan orucunu bozan şeyler nelerdir? CEVAP Ramazan orucunu bozup, yalnız kaza gerektiren şeyler şunlardır: 1 Boğaza kar ve yağmur kaçması, 2 Astım spreyi kullanmak, 3 Zorla bozdurulmak, 4 Burna sıvı ilâç koymak, 5 Burna kolonya çekmek, Koklamak bozmaz 6 Mukimken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
858,496Konular
981,850Mesajlar
29,896Kullanıcılar
Adflkco1Son üye
Üst Alt