Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Orucu Bozan ve bozmayan Haller Nelerdir, 2

Orucu Bozan ve bozmayan Haller Nelerdir, 2
0
136

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Orucu Bozan ve bozmayan Haller Nelerdir, 2 orucu bozan durumlar nelerdir madde madde Orucu bozan haller, orucum bozulurmu, orucu bozmayan haller, neler konulari birada melekler Sevgili , Orucu bozan ve bozmayan haller konumuza devam ediyoruz; 1549028202 1549028202 orucubozanvebozmayanhallernelerdir25c544b6e9d467orucubozanvebozmayanhallernelerdir25c544b6e9d467 orucubozanvebozmayanhallernelerdir25c544b6e9d467 Sual: Ağzıma balgam geliyor, yutuyorum, oruç bozuluyor mu? CEVAP Balgamı yutmakla oruç bozulmaz Sual: İmsak vakti çok yemek yiyorum İmsak çıktıktan sonra yemek yemek kaynarken ağzıma geliyor, yutuyorum Orucum bozuluyor mu? YANIT Bozulmaz Hatta ağzınıza gelen kusmuğun geri gitmesi de orucu bozmaz Sual: Oruçlu iken burna çekilen su ağzımızdan çıksa oruç bozulur mu? YANIT Bozulur Buruna hap çekmek gibi su da çekip genze ulaşırsa oruç bozulur, kaza gerekir Sual: Tükürüğümüz, dudağımızdan aşağıda dürüst sarksa, onu yalayıp yutsak oruç bozulur mu? CEVAP Tükürüp tükürüğümüzü yalarsak oruç bozulur, kaza gerekir Bahsettiğiniz şekilde olursa oruç bozulmamış olur Sanki bir kısmı daha ağzımızda oluyor Sual: Erkeklerin idrar damlası gelmesin diye idrar yoluna koydukları pamuk orucu bozar mı? YANIT Orucu bozmaz Maliki’de de pamuk kurmak bozmaz Şafii’de pamuk düzenlemek orucu bozar fakat, Şafii’yi namazda taklit eden Hanefi’nin orucu yine bozulmuş olmaz Sual: Banyo yaparken, banyoda oluşan su buharını teneffüs etmekle oruç bozulur mu? CEVAP Bozmaz Bazen, hastalara özel olarak su buharı teneffüs ettiriliyor Bu şekilde, su buharı teneffüs ettirilirken, buhar ciğerlere değin giderse oruç bozulur Sual: Ramazanda bir insan yatsıdan sonra hanımıyla beraber olsa sonra geç vakitte uyuyup azıcık sonradan guslederiz deseler uyandıklarında da güneş doğmuş olsa kefaret mi gerekir? CEVAP Kaza da gerekmez Yani oruçları bozulmuş olmaz İhtilam olanın da orucu bozulmuş olmaz Lakin namaz kılmak için birincil fırsatta banyo yapmak gerekir Daha önceden tedbir alıp cünüp olarak sabahlamamalı Sual: Göz damlası orucu bozar mı? Lens ıslakken göze takılırsa oruç bozulur mu? YANIT İkisi de bozmaz Sual: Ramazanda sahurda yatmadan önce dişlerimizi fırçalıyoruz Ağzımızı yıkamamıza karşın tadı ağzımızda hissediliyor, bu koşul orucu bozar mı? CEVAP Hayır bozmaz Sual: Hanefi mezhebine göre tükürdüğümüz süre tükürükte tükürükten eksik miktarda kan olursaabdest bozulur mu, yutunca oruç bozulur mu? CEVAP Kan tükürükten az ise dışarı çıkmakla abdest bozulmaz, yutulunca da oruç bozulmaz Sual: Sigara yakıları ve zayıflama bantları kola yapıştırılınca, yakıdaki madde emiliyormuş Bu emilme orucu bozar mı? YANIT Sağlam deriye konan hiç bir yakı, hap, krem orucu bozmaz Emilmesi oruca hasar vermez Sual: Oruçlu iken kulağa pamuklu çubuk sokmakta mahzur var mı? CEVAP Şafii’de bozar, Hanefi’de bozmaz Sual: Jöle, krem, deodorant orucu bozar mı? YANIT Hiç birisi bozmaz Sual:Çiklet çiğnemek orucu bozar mı? CEVAP Evet, bozar Günümüzün çikletleri eski natürel sakızlar gibi değildir Şimdikiler çiğnenirse, tadı ya da bazı parçalar yutulabilir ve oruç bozulur Sual: Oksijen gazı tüpü ile yapay hava verilince oruç bozulur mu? YANIT Teneffüs ettiğimiz hava orucu bozmaz Tüple verilen oksijen de temiz hava demektir, oksijeni bol hava demektir İçinde hap olsa bozar Sual: Hanımını öpenin orucu bozulur mu? YANIT Öpmekle orucu bozulmaz Öperken cünüp olursa bozulur Cünüp olma ihtimali varsa, hanımını öpmesi mekruh olur Orucu bozacak derece fazla öperse haram işlemiş olur Çünkü orucu mazeretsiz yarmak haramdır Sual: Yıkanırken kulağa sabunlu su kaçsa, oruç bozulur mu? YANIT Bozulmaz Sual: Denize girmek orucu bozar mı? YANIT Denize girmek orucu bozmaz Eğer vücudun içine su kaçarsa, oruç bozulur Sual: Sabahleyin yatarken susadığımı hissettim ve saatime baktım saati 0510 geçiyor olarak gördüm Tedbirli olarak baktığıma eminim Suyumu içtim ve gayri ihtiyari saate bir baktım ki saat 0610 fazla üzüldüm İmsak 5,30’du Orucum bozuldu mu? CEVAP Evet bozuldu Sizin kastınız olmadığı için yalnızca kaza gerekir Sual: Astım hastası, mecburiyet halinde ilaç kullanınca oruç bozulur mu? CEVAP Evet bozulur Sadece kaza gerekir Sual: Ventolin, Salbutol gibi ağıza püskürtülen astım ilaçları orucu bozar mı? YANIT Bahsettiğiniz ilaçları kullanınca oruç bozulur Çünkü içinde ilaç vardır Lakin oksijen gazı bozmaz Sual: Astım tabletinin gazını teneffüs etmek orucu bozar mı? YANIT Sigara dumanı gibi orucu bozar Sual: Evi böcek için ilaçladım Bu ilacı teneffüs orucu bozar mı? CEVAP Eksik olursa bozmaz Sual: Bayan hastalıklarında bir çubukla ilaç ve fitil veriliyor Guslü gerektirir mi, orucu bozar mı? CEVAP Çoğunlukla müsamaha alınmadığı için guslü gerektirmez Gündüz kullanılırsa oruç bozulur, kaza gerekir Pamuk bile konsa, pamuk iyice içeri girerse oruç bozulur Yaş parmak girse de oruç bozulur Sual: Mayasıl hastalarının bağırsakları, taharetlendikten daha sonra, ıslak olarak içeriye girse oruç bozulur mu? YANIT Yaş olarak girince oruç bozulur Kurulanırsa oruç bozulmuş olmaz Sual: Aleyhinde tarafın ağız salgısını yutmak orucu bozuyor mu? CEVAP Karşısında tarafın tükürüğünü, salgısını yutunca oruç bozulur Eğer bu sevdiğimiz bir kimse ise sadece kaza yok, kefaret de gerekir Sual: Oruçlu iken alışkanlıktan nedeniyle rujumu yalıyorum, oruç bozuluyor mu? YANIT Rujun oruca zararı olmaz Ama yenirse oruç bozulur Kaza gerekir  

858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt