Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Orucu bozmayan ilaçlar

Orucu bozmayan ilaçlar
0
53

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Orucu bozmayan ilaçlar Ilaç kullanırken uyarı edilmesi gereken bir mevzu daha Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, burun, göz damlası, astım hastalarının kullandığı spreyler, dilaltı ilacı gibi ilaçların orucu bozmadığını açıkladılar verdana,genevaDiyanet İşleri Yüksek Kurulu, dil altı ilaçlarının, astım spreyinin, göz, kulak damlasının orucu bozmadığını açıkladı Ayrıca kan atamak, merhem ve ilaçlı bant da orucu bozmuyor İşte teferruatlar: verdana,genevaBurun, göz damlası, astım hastalarının kullandığı spreyler, dilaltı ilacı gibi ilaçların orucu bozmadığı belirtildi Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, Orucu bozan ve bozmayan muayene ve tedavi yöntemlerikonusunda yaptığı değerlendirmeye tarafından astım hastalarının kullandığı sprey orucu bozmuyor Göz ve burun damlası da orucu bozmayan ilaçlar arasındaKulak tedavisinde de damla göstermek ve yıkatmak orucu bozmuyor verdana,geneva Ama kulak zarının yırtılması ve buradan giren suyun mideye ulaşması halinde oruç bozuluyor Bazı yürek rahatsızlıklarında kullanılan dil altı ilacı da orucu bozmuyor Din İşleri Yüksek Kurulu'nun verdiği karara göre, dil altı ilaç ağız içinde emilip yok olduğundan mideye bir şey ulaşmıyor Bu itibarla, dil altı kullanmak orucu bozmuyor Endoskopi, kolonoskopi yaptırmak, makat veya ferçten ultrason çektirmek ile ilgili ise cihazların kullanımı sırasında sindirim sistemine su, yağ ve benzeri gıda özelliği içeren bir madde girmemesi durumunda oruç bozulmuyor İdrar kanallarına giren cihazlar ya da akıtılan ilaçlar da orucu bozmazken hissizlik ile ilgili lokal ve nefes yoluyla bahşedilen anestezinin orucun sıhhatine engel olmadığı, fakat iğne ile vücuda ilaç verilerek yapılan anestezinin orucu bozduğu kaydediliyor verdana,geneva verdana,genevaFİTİL ORUCU BOZMAZ verdana,genevaFitil kullanmakta oruç tutmaya engel yok Lavman konusunda ise suyun bağırsaklara verilmesinden daha sonra bekletilmeyip bağırsakların derhal temizlenmesi durumunda oruç bozulmuyor Gıda ve keyif verici olmayan iğnelerden vurulmak da orucu bozmaz Hastaya serum veya kan verilmesi de aynı hükme alt olarak değerlendiriliyorBöbrek yetmezliği hastalarına uygulanan diyaliz, periton diyalizi ve hemodiyaliz olarak ikiye ayrılıyor Hastaya herhangi bir sıvı maddesi verilmeden gerçekleştirilen hemodiyalizde oruç bozulmuyor Merhem ve ilaçlı bant da yeme içme anlamına gelmediğinden orucu bozmuyor verdana,geneva verdana,genevaKAYNAK : haber7  

858,467Konular
981,167Mesajlar
29,536Kullanıcılar
uugar9990Son üye
Üst Alt