Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Oruc'un Faydaları nelerdir?

Oruc'un Faydaları nelerdir?
0
111

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Orucun bircok maddi ve manevi faydalari vardir bunlardan bi kac tanesi:

Insan nefsinin asiri isteklerine ve ihtiraslarina engel olur Oruc tutanlar daha sabirli ve metin olurlar Peygamberimiz: Oruc sabrin yarsidirbuyurmustur ve ayni zamanda: Sabir imanin yarisidirhadisi serifleriyle orucun, imanin dortte biri oldugu sabit olmustur
Senenin diger aylarinda devamli calisan ve yorulan mide oruc araciligiyla dinlenme imkani bulur
Oruc, toplumun ahlaki hayatini degistirir, iyiye ve guzele goturur
Zenginler, oruc sayesinde fakir ve yoksullarin durumunu daha iyi anlar Boylece bireyler arasinda yardimlasma, acima, sefkat ve merhamet duygulari gelisir
Ilahi bir emir oldugu icin ramazanda kendisine helal olan seyleri yapmayan kimse haramlara hic yaklasmaz
Bunlardan baska orucun bir cok dini yararlari vardir:

3082 Hz Ebu Hureyre (radiyallahu anh) anlatiyor: Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: Ademoglunun her ameli katlanir (Zira Cenabi Hakk'in bu husustaki sunneti sudur: ) Hayir ameller en az on misliyle yazilir, bu yediyuz misline kadar cikar Allah Teala Hazretleri (bir hadisi kudside) soyle buyurmustur: Oruc bu kaideden harictir Cunku o sirf benim icindir, ben de onu (diledigim gibi) mukafaatlandiracagim Kulum benim icin sehvetini, yiyecegini terketti

Oruclu icin iki sevinc vardir: Biri, orucu actigi zamanki sevincidir; digeri de Rabbine kavustugu zamanki sevincidir Oruclunun agzindan cikan koku (haluf), Allah indinde misk kokusundan daha hostur
imagesorucunfaydalarinelerdir5ad2f8b99f812

3104 Hz Aise ve Hz Hafsa (radiyallahu anhuma) buyurdular ki: Sadece safaktan once niyet edenlerin orucu muteberdir''

Bir kimse ramazanin faziletine inanarak ve mukafatini Allah'dan ummarak oruc tutarsa gecmis gunahlari affolunur

imagesorucunfaydalarinelerdir5ad2f8bb0b3ed

858,506Konular
983,099Mesajlar
33,116Kullanıcılar
TrsweozZSon üye
Üst Alt