Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Orucun Fazileti İle İlgili Hadisler

Orucun Fazileti İle İlgili Hadisler
0
128

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Orucun Fazileti İle İlgili Hadisler Nelerdir

Orucun Faziletleri İle iLgili Hadisi Şerifler

Ebû Hureyreden (ra):
Allah yolunda çift sadaka veren kimse, cennetin muhtelif kapılarından, 'Ey Allah'ın kulu! Burada bereket vardır', diye çağırılır Sürekli namaz kılanlar namaz, mücahidler cihad, oruçlular reyyân, sadaka vermeyi sevenler de sadaka kapısından davet edilirler
(Buhârî, Savm 4)

Hz Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: Herşeyin bir zekatı (temizlenme vasıtası) vardır, cesedin zekatı oruçturMuhrız rivayetinde şu ziyadede bulundu: Resulullah aleyhissalatu vesselam şunu ek etti: Oruç, sabrın yarısıdır

Hz Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular oysa: Ademoğlunun her ameli katlanır (Zira Cenabı Hakk'ın bu husustaki sünneti şudur: Hayır ameller en düşük on misliyle yazılır, bu yediyüz misline değin çıkar Allah Teâla Hazretleri (bir hadisi kudside) şöyle buyurmuştur: Oruç bu kaideden hariçtir Çünkü o sırf benim içindir, ben de onu (dilediğim gibi) mükâfaatlandıracağım Kulum benim için şehvetini, yiyeceğini terkettiOruçlu için iki sevinç vardır: Biri, orucu açtığı zamanki sevincidir; diğeri de Rabbine kavuştuğu zamanki sevincidir Oruçlunun ağzından meydana çıkan koku (halüf), Allah indinde misk kokusundan daha hoştur''

Bir kimse Ramazan ayında bir oruçluya iftar verirse, günahları bağışlama olur Cenabı Hakk onu cehennem ateşinden azat eder O oruçlunun sevabı kadar ona sevap verilir

Bir hurma ile iftar verene de, yalnız su ile oruç açtırana da, biraz süt ikram edene de bu sevap verilecektir Bu ayda bir oruçluya su veren kimse kıyamet günü susuz kalmayacaktır(Tirmizi) *

858,463Konular
981,123Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt