Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Orucun Fazileti İle İlgili Hadisler

Orucun Fazileti İle İlgili Hadisler
0
87

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Orucun Fazileti İle İlgili Hadisler Nelerdir

Orucun Faziletleri İle iLgili Hadisi Şerifler

EbU Hureyreden (ra):
Allah yolunda cift sadaka veren kimse, cennetin muhtelif kapılarından, 'Ey Allah'ın kulu! Burada bereket vardır', diye cağırılır Surekli namaz kılanlar namaz, mucahidler cihad, oruclular reyyan, sadaka vermeyi sevenler de sadaka kapısından davet edilirler
(Buhari, Savm 4)

Hz Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: Herşeyin bir zekatı (temizlenme vasıtası) vardır, cesedin zekatı oructurMuhrız rivayetinde şu ziyadede bulundu: Resulullah aleyhissalatu vesselam şunu ilave etti: Oruc, sabrın yarısıdır

Hz Ebu Hureyre (radıyallahu anh) anlatıyor: Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: Ademoğlunun her ameli katlanır (Zira Cenabı Hakk'ın bu husustaki sunneti şudur: Hayır ameller en az on misliyle yazılır, bu yediyuz misline kadar cıkar Allah Teala Hazretleri (bir hadisi kudside) şoyle buyurmuştur: Oruc bu kaideden harictir Cunku o sırf benim icindir, ben de onu (dilediğim gibi) mukafaatlandıracağım Kulum benim icin şehvetini, yiyeceğini terkettiOruclu icin iki sevinc vardır: Biri, orucu actığı zamanki sevincidir; diğeri de Rabbine kavuştuğu zamanki sevincidir Oruclunun ağzından cıkan koku (haluf), Allah indinde misk kokusundan daha hoştur''

Bir kimse Ramazan ayında bir orucluya iftar verirse, gunahları af olur Cenabı Hakk onu cehennem ateşinden azat eder O oruclunun sevabı kadar ona sevap verilir

Bir hurma ile iftar verene de, yalnız su ile oruc actırana da, biraz sut ikram edene de bu sevap verilecektir Bu ayda bir orucluya su veren kimse kıyamet gunu susuz kalmayacaktır(Tirmizi)

858,466Konular
981,161Mesajlar
29,534Kullanıcılar
Üst Alt