Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Orucun Sevabı

Orucun Sevabı
0
132

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Orucun Sevabı Nedir

Orucun Tutmanın Sevabı

Oruç tutmanın sevaplarını saymakla bitmez ve Cennet için Orucun önemi çoktur

Orucun sevabına işaretle, Peygamberimiz bir hadislerinde şöyle buyurmuşlardır:

Allah katında oruç değin sevaplı bir ibadet yoktur (Nesâi, Siyam, 43)

Başka bir hadislerinde de:

Oruç, nefsinin çektiği gıda ve içeceklerden kimi alıkoyarsa, Cenabı Adalet onu cennet meyvelerinden yedirip, cennet ırmaklarından içirir (elHündi, KenzülUmmal, 3328)

Cennette Reyyan denilen bir kapı vardır ki oradan sadece oruç tutanlar girebilir (İbn Mace, Siyam, 1)

Oruç tutan helâlinden rızkını tedarik ettiği zaman ahirette hesaba çekilmez (elHündî, KenzülUmmal, 3328)

Oruç tutanın uykusu ibadet, susması ise tesbih sayılır İyilik ve ibadetlerine kat kat ecir verilir Duası Allah tarafından kabul edilip günahları affedilir (elHündî, KenzülUmmal, 3327)

Oruç, kıyamet günü oruçlu için şefaat edecek, Cenabı Hakka niyazda bulunup, Ya Rabbi! Ben onu gündüzleri yiyip içmekten ve zevklerinden alıkoydum Bunun için onun hakkındaki şefaatimi kabul buyur diyecektir Cenabı Yargı da orucun bu isteğini kabul edip, oruçluya şefaat etme izni verecektir (elMünziri, etTergib, 284)

Orucun sevabı sorulan Peygamberimiz (sav), Allah'ın (CC) Her iyiliğe, on mislinden 700 misline kadar sevap verilir Fakat oruç bana mahsustur, onun mükâfatını ben veririm Çünkü kulum, benim için şehvetini ve yeme içmesini bırakmıştır dediğini naklediyor

Ramazan orucu ile ilgili öteki hadislerden örnekler:

Ramazan ayında oruç tutmayı farz bilip, sevabını da Allahtan bekliyerek oruç tutanın günahları affolur

Ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise, cehennemden kurtuluştur) İbni Ebiddünya

İslâm, sözcüki şehadet getirmek, namaz kılmak, zekât tahsis etmek, Ramazan orucunu yakalamak ve haccetmektir) *

858,461Konular
981,115Mesajlar
29,530Kullanıcılar
oeviniSon üye
Üst Alt