Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Oruk (İçli Köfte)

Oruk (İçli Köfte)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Oruk (İçli Köfte) Tarifi İçin Malzemeler Köftesi için;


*1,5 kg köftelik bulgur
*3 yemek kaşığı biber salçası
*1 kase un
*Yarım kg irmik
*2 yumurta
*Tuz

İçi için;


*1 kg dana kıyma
*78 tane kuru soğan
*Tuz, karabiber
*Sıvı yağ

Oruk (İçli Köfte) Tarifi Yapılışı Bulguru ve irmiği yoğurma kabına alalım ve karıştırdıktan sonra yaklaşık 2 kase soğuk suyla ıslatalım Bu arada kıymamızı tencereye alıp az yağda kavuralım Üzerine küp doğranmış soğanları da ilave edip kavurmaya devam edelim Ocaktan alınca tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştıralım (soğanları rondodan geçirecekseniz suyunu sıkıp da katın kıymanın içine Aksi halde kıyma sulu olur ve kızartırken çatlayabilir) Pişen kıymayı geniş bir tepsiye alıp donması için bekletelim
Önceden ıslattığımız bulgurun içine biber salçası ve tuzu katıp bulgurlar ezilene kadar arada azar azar su ilavesiyle yoğuralım (kıyma makineniz varsa, iki defa makinede çekmeniz yeterli olur) Daha sonra içine yumurtaları kıralım ve unu ekleyip elimizi ıslatarak yoğurmaya devam edelim Oluşan köfte ne sert olamalı ne de çok yumuşak olmalı İkisinin ortası, birbirini tutan sakız gibi kıvamda olmalı Sertse kontrollü bir şekilde su ekleyerek yumuşatabilirsiniz Ama cıvık olursa onun dönüşü biraz zor tekrar bulgur ıslatıp tekrar yoğurup içine katmak gerekir, o yüzden yoğurma aşamasında suyu çok dikkatli eklemek gerekir
Köftemizi de hazırladıktan sonra sıra şekillendirme aşamasında*Ben makine olduğu için içli köfte aparatını kullanarak yaptım Ama elinizle de şekillendirebilirsiniz Köfteden mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve işaret parmağımızı ortasına batırıp, çevire çevire uzatarak oyalım İyice incelttikten sonra içini kıymayla doldurup ağzını sivri olacak şekilde kapatalım Bu işlemi yaparken elimizi ıslatmayı unutmayalım
Derin bir tencereye yada fritöze bol miktarda sıvı yağ katalım ve iyice ısıtalım Çok sıkışmayacak şekilde 5 yada 6 tane oruğu kızgın yağa atıp nar gibi kızartalım Bir yandan orukları hazırlayıp bir yandan kızartırsanız daha iyi olur Çünkü bekledikçe kururlar ve kızartırken çatlayabilirler
Artık oruklarımız hazır Sıcak sıcak, isteğe göre içine limon sıkarak afiyetle yiyebilir İkram edebilirsiniz
Not: Kıymanın içine piştikten sonra iri çekilmiş ceviz ve ince kıyım maydanoz ekleyebilirsiniz Ama benim tercihim ki aslıda odur zaten Sadece kıyma ve soğan Damak zevkinize kalmış Afiyetler olsun
*
 
858,498Konular
982,060Mesajlar
30,045Kullanıcılar
kaosemre09Son üye
Üst Alt