Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Osetya çöreği nasıl yapılır?

Osetya çöreği nasıl yapılır?
0
111

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
osetya_coregi_nasil_yapilir_1568967983_2939.jpg

Yumuşacık hamuru, üzerine en son sürülen mis gibi tereyağıyla servis edilen Osetya çöreği, kahvaltılarınızın baş tacı olacak. Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı muhteşem olan Osetya çöreğini daha önce denemediyseniz mutlaka hafta sonu için düşünebilirsiniz. Peki Osetya çöreği nasıl yapılır?

Osetya çöreği, çay saatlerine ve kahvaltıya daha önceden denemediğiniz bir hamur işi tarifi yapmak istiyorsanız muhteşem olabilir. Yumuşaklığıyla ve her lokmada hayran bırakan tadıyla bu çörek, yüksek ısıda 12 dakikada pişiyor. Sevdiğiniz malzemelere göre iç harcını değiştirebilir, ıspanaklı veya peynirli bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Daha önce denemediğiniz bir hamur işi yapmaya hazır mısınız? Tarifi bugünkü yazımızda.

OSETYA ÇÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
600 gram un
1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

3 adet patates (haşlanmış)
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

1 yemek kaşığı tereyağı

MHain_1568968146_6837.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle iç harcı hazırlayarak başlayabilirsiniz. Haşlanan patatesleri rendeleyin. Üzerine kaşar ve tuzu ekleyerek güzelce karıştırın.

Ayrı bir karıştırma kabının içerisine ılık süt ve kuru mayayı karıştırın.

Daha sonra üzerine toz şeker ve sıvı yağ ekleyip tekrar karıştırın.

Un ve tuzu da ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.

Üzerine streç film kapatarak oda sıcaklığında 1 saat dinlendiren.

Hazır hale gelen hamuru 3 parçaya bölün.

Ellerinizi yağlayarak bezelerden birini elinizle açın. Yemek tabağı boyutuna gelince patatesli harcı da hamurların sayısına eşit olacak şekilde 3'e bölün ve hazırladığınız hamurun orta kısmına ilave edin.

Hamuru kenarlarından toplayarak düzgün bir hale getirin.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizip, orta kısmına bıçak yardımıyla küçük bir delik açın.

220 derece fırında 12 dakika pişirdikten sonra sıcakken üzerine tereyağı sürüp, servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,493Konular
981,562Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt